Η ανάλυση των δηλώσεων Ιδιάκεθ! Υπάρχουν πολλά και σημαντικά ελαφρυντικά…

Η ανάλυση των δηλώσεων Ιδιάκεθ! Υπάρχουν πολλά και σημαντικά ελαφρυντικά… Η ανάλυση των δηλώσεων Ιδιάκεθ! Υπάρχουν πολλά και σημαντικά ελαφρυντικά…

Στην χθεσινή (28/3) Διάσκεψη Τύπου ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ ρωτήθηκε για την χρησιμοποίηση του Χέφελ ως αριστερό μπακ με την Νέα Σαλαμίνα, αφήνοντας Ιωάννου και Αντωνιάδη στον πάγκο.


Μία κίνηση που σχολιάστηκε στη Διάσκεψη Τύπου και ρωτήθηκε σχετικά ο Ιδιάκεθ για το γεγονός ότι δε φαίνεται να εμπιστεύεται τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και συχνά πυκνά και ο κόσμος γκρινιάζει στην κερκίδα. Ουσιαστικά έδειξε αρκετά ενοχλημένος (Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του).


Πάντως, επειδή μας αρέσει να λέμε τα πράγματα ως έχουν, υπάρχουν και πολλά ελαφρυντικά για την μη χρησιμοποίηση Κύπριων ποδοσφαιριστών.

Για παράδειγμα ο Θωμάς Ιωάννου έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα φέτος, σε Ευρώπη και Κύπρο. Στην πορεία όμως φαίνεται ότι κάπου οι υψηλοί ρυθμοί και τα συνεχόμενα παιχνίδια τον έχουν επηρεάσει και έκρινε ο Βάσκος τεχνικός ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει αυτά που θέλει.

Να μην ξεχνάμε ότι και η αλλαγή συστήματος παίζει το δικό της ρόλο. Δεν διαφωνούμε από την άλλη ότι θα μπορούσε ο Θωμάς να έπαιρνε κάποια παιχνίδια από τον Ιδιάκεθ ή έστω περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Μάριος Αντωνιάδης, τον οποίο πέρσι ο Ιδιάκεθ είχε βασικό και αναντικατάστατο, προέρχεται από συνεχόμενους τραυματισμούς και αυτό τον έχει αφήσει πολύ πίσω από ρυθμό και ίσως φυσική κατάσταση. Γι’ αυτό και δεν παίρνει ιδιαίτερο χρόνο. Είναι καθαρά λόγω των τραυματισμών του που τον άφησαν πίσω.

Ο Ρουσιάς έχοντας Τολεμές, Γιάννου και Τρισκόφσκι μπροστά του είναι λογικό να είναι στην σκιά των πιο πάνω ποδοσφαιριστών, ενώ υπάρχουν και κάποιοι άλλοι νεαροί που έπαιξαν λίγα λεπτά και του χρόνου ίσως έχουν πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα. Όταν δυσκολεύονται να πάρουν χρόνο συμμετοχής Κύπριοι με εμπειρίες αντιλαμβάνεστε ότι είναι ακόμη πιο δύσκολο για νεαρούς να πάρουν ευκαιρίες σε μία ομάδα πρωταγωνίστρια. 

Ο Ιδιάκεθ, όπως είπε και ο ίδιος, δεν έχει «κολλήματα» με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Κάθε άλλο. Ξεκαθάρισε πόσο πολύ σέβεται και εκτιμά όλους τους παίκτες ανεξαρτήτως από πού κατάγονται. Απλά κρίνει και πράττει έχοντας στο σκεπτικό του πάντα το καλό της ομάδας και όχι αν στην ταυτότητα γράφει Κύπριος, Ισπανός ή Ιρλανδός!
919