Κόουτς, αυτή δεν είναι η ΑΕΚ που γουστάρουμε…

Κόουτς, αυτή δεν είναι η ΑΕΚ που γουστάρουμε… Κόουτς, αυτή δεν είναι η ΑΕΚ που γουστάρουμε…

Το γεγονός ότι η ομάδα μας παρουσίασε σε αρκετά από τα τελευταία της παιχνίδια πρωταθλήματος εικόνα που δεν ικανοποιούσε είναι κάτι που φαινόταν στο γήπεδο και δεν έπρεπε να είσαι ειδικός για να το αντιληφθείς.


Ακόμη και κόντρα στον ΑΠΟΕΛ όταν κερδίσαμε δεν παίξαμε το ποδόσφαιρο που όλοι θέλουμε να βλέπουμε αλλά τουλάχιστον πήραμε μία σημαντική νίκη και μάλιστα σε ντέρμπι. Τώρα απέναντι σε ΕΝΠ και Πάφο γνωρίσαμε δυο απανωτές ήττες. Δυο ήττες που πληγώνουν και μας φέρνουν πολύ πίσω.


Κανείς δεν περίμενε ότι θα είχαμε μηδέν βαθμούς μετά από δυο ματς εκτός έδρας με ΕΝΠ και Πάφο. Κι όμως η παρουσία της ομάδας μας δείχνει ότι υπάρχει θέμα. Η κούραση όσο και να το κάνουμε είναι εμφανέστατη, η έλλειψη καθαρού μυαλού το ίδιο.

Σίγουρα η πορεία στην Ευρώπη έχει και τα αρνητικά της και τα είδαμε σε «Τάσος Μάρκου» και «Στέλιος Κυριακίδης». Μπορεί και οι βοήθειες από τον πάγκο αλλά και κάποια προβλήματα τραυματισμών να έπαιξαν τον ρόλο τους.  

Αυτό που μετρά όμως είναι ότι η ΑΕΚ δεν είναι η ΑΕΚ που θαυμάσαμε στο ξεκίνημα της σεζόν στην Ευρώπη. Δεν είναι η ΑΕΚ που «πνίγει» τον αντίπαλο. Έχουμε θεματάκια και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα λύσουμε και να δούμε μπροστά. Και όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά ο κόουτς. Ο ίδιος άλλωστε είναι που κατάφερε να συμβάλει τα μέγιστα για την εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία.

Ατάκες του τύπου: «Μαθαίνει πάνω μας», «Το αεροδρόμιο είναι κοντά», «Δεν κάνει για την ΑΕΚ με στόχο το πρωτάθλημα» είναι απλά αστείες. Γιατί οι ίδιοι που τις λένε, μάλλον αποθέωναν την ομάδα πριν δυο μήνες με την πορεία της στην Ευρώπη. Και ένας προπονητής δεν μπορεί να κριθεί σε πέντε μήνες δουλειάς αλλά σε βάθος χρόνου.

Είμαστε σίγουροι ότι διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να αλλάξει το συντομότερο δυνατό όλη αυτή η κατάσταση. Όταν έχεις απαιτήσεις ως ομάδα και θέλεις τον τίτλο, τότε δεύτερη κολλητή ήττα σε τέτοια παιχνίδια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Έχει μπόλικο δρόμο μπροστά του και ακόμη είμαστε στο κόλπο. Όμως για να παραμείνουμε πρέπει να αλλάξουμε πολλά. Και αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές ο Ιανουάριος θα είναι σημαντικός όσον αφορά την πορεία μας, μιας και αυτός ή αυτοί που θα έρθουν θα πρέπει να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν σημαντικές λύσεις αλλά και βοήθειες.

Εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα έρθει η ανάκαμψη και θα είμαστε εκεί. Το θέμα είναι πόσο πολύ θα στοιχίσουν οι δυο ήττες στην τελική σούμα του πρωταθλήματος…
571