Οι κινήσεις Ιδιάκεθ, η έλλειψη δημιουργίας και ο κίνδυνος του Κισινάου

Οι κινήσεις Ιδιάκεθ, η έλλειψη δημιουργίας και ο κίνδυνος του Κισινάου Οι κινήσεις Ιδιάκεθ, η έλλειψη δημιουργίας και ο κίνδυνος του Κισινάου

Το στενό 1-0 αφήνει ανοικτό το παράθυρο πρόκρισης μιας και η ομάδα μας δεν κατάφερε να βάλει γερές βάσεις πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα.


Παρά το προβάδισμα με γκολ από τα αποδυτήρια, εντούτοις δεν καταφέραμε να εκμεταλλευθούμε τα υπέρ μας δεδομένα και να φθάσουμε σε μία πιο άνετη νίκη που θα μας έστελνε στη Μολδαβία με μεγαλύτερη άνεση. Δεν παύει όμως να είναι μία «καθαρή» και σημαντική νίκη με μηδέν παθητικό.  


Ας πάρουμε όμως τα πράματα από την αρχή και να καταγράψουμε κάποια δεδομένα. Η ομάδα μας μόλις πριν μερικές μέρες ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και τα πόδια είναι ακόμη κάπως βαριά.

Η ώρα έναρξης του αγώνα ήταν τέτοια που έμοιαζε με μαρτύριο και για τους παίκτες και για τον κόσμο. Ας δούμε όμως καθαρά το αγωνιστικό σκέλος.

Ο Ιδιάκεθ ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Ραούλ Ρουίθ, στόπερ Μικέλ και Μοϊσόφ και αριστερά ο Ιωάννου. Οι δυο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σάστρε και Τρουγιόλς, δεξιά ο Γιάννου, αριστερά ο Χέφελ και στην κορυφή της επίθεσης οι Τολεμές και Τρισκόφσκι.  

Στην άμυνα είχαμε θέματα όποτε οι Μολδαβοί έβαιναν μπροστά με ταχύτητα και οργανωμένα. Στην μεσαία γραμμή Σάστρε και Τρουγιόλς είχαν τα θεματάκια τους. Κανείς από τους δυο δεν μπορεί να κουβαλήσει μπάλα και να οργανώσει παιχνίδι και αυτό φάνηκε ότι έλλειπε από το γήπεδο.

Γιάννου και Χέφελ στα «φτερά» δεν είχαν καλά πατήματα στην αντίπαλη περιοχή και πέρα από κάποιες κάθετες μπαλιές Τρισκόφσκι και Τολεμές δεν τροφοδοτήθηκαν σχεδόν καθόλου. Ήμασταν ακίνδυνοι εκτός και εντός αντίπαλης περιοχής, πλην όποτε είχαμε στημένη μπάλα. Ήταν εκεί που δείχναμε πιο επικίνδυνοι μέσα στο παιχνίδι.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα μας φαινόταν στο γήπεδο ότι ήταν πιο ποιοτική όμως στο δεύτερο μέρος κινδυνέψαμε να δεχθούμε γκολ, κάτι που αν γινόταν θα μας έβαζε για τα καλά σε μπελάδες. Ο Ιδιάκεθ έριξε στο ματς Τέτε και Ακοράν, όμως δεν έδωσαν αυτό που έλειπαν.

Ο επαναληπτικός χρειάζεται προσοχή και ίσως καλύτερη προετοιμασία από την ομάδα μας. Σίγουρα η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που θα δούμε στη συνέχεια, όμως πρέπει να βελτιωθούμε για να μην βάλουμε σε περιπέτειες την πρόκριση στο Κισινάου.

 
944