Οι εύλογες απορίες του Ιδιάκεθ ας προβληματίσουν και όχι να γίνονται στόχος από κάποιους

Οι εύλογες απορίες του Ιδιάκεθ ας προβληματίσουν και όχι να γίνονται στόχος από κάποιους Οι εύλογες απορίες του Ιδιάκεθ ας προβληματίσουν και όχι να γίνονται στόχος από κάποιους

Είπε πολλά ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Η Διάσκεψη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Ομόνοια ήταν δίχως αμφιβολία η μεγαλύτερη σε διάρκεια που είχαμε ποτέ. Πάνω από 30 λεπτά μίλησε ο Βάσκος και έβγαλε πολλά από μέσα του.


Εγώ θα σταθώ στο θέμα με τους Κύπριους που έθιξε ο κόουτς και αυτούς που προσπάθησαν έμμεσα να θίξουν τις τοποθετήσεις του και τα πιστεύω του. Επειδή κάποιοι ίσως να μην ξέρουν τι είπε ΑΚΡΙΒΩΣ ο προπονητής μας, σας τα παραθέτουμε πιο κάτω.  


«Είμαι τέσσερα χρόνια στην Κύπρο, λατρεύω τους Κύπριους και εκτιμώ όλα όσα μου έχουν προσφέρει. Έχω πολλούς φίλους Κύπριους. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω κάποια πράγματα. Δεν το θεωρώ σωστό την ίδια στιγμή που υποχρεώνεις τις ομάδες να πληρώνουν πρόστιμο για την μη χρησιμοποίηση δυο Κύπριων να παίζουν στην Εθνική παίκτες που δεν είναι Κύπριοι. Έρχεται σε σύγκρουση αυτό.

Αν θέλεις να δώσεις ώθηση στους Κύπριους ποδοσφαιριστές πρώτα πρέπει στηρίξεις την Εθνική ομάδα. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα διαφορετικά παρά να βάζεις πρόστιμο. Με αυτό τον τρόπο έχει τη δύναμη αυτός που έχει το χρήμα. Μπορείς να επενδύσεις στις ακαδημίες, στα γήπεδα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηρίξεις καλύτερα τους Κύπριους. Δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα.  

Προέρχομαι από ένα μέρος που οι γηγενείς παίκτες είναι πολύ σημαντικοί και ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά είναι ο τρόπος να τους στηρίξεις. Να επενδύσεις στις ακαδημίες, να επενδύσεις σε νεαρές ηλικίες και όταν έχει το σωστό επίπεδο να τον ρίξεις στην πρώτη ομάδα. Εδώ όλα γίνονται ανάποδα. Ίσως μίλησα πολύ, αλλά διερωτώμαι πολλά χρόνια», ήταν οι πιο σημαντικές και ουσιαστικές ατάκες του κόουτς.  

Γιατί ενοχλήθηκαν κάποιοι με όσα είπε; Γιατί κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν κάποιους; Πως γίνεται να μιλάς για προώθηση του Κύπριου ποδοσφαιριστή και να προσπαθείς να κυπροποιήσεις ξένους; Δεν λέμε ότι δεν αξίζουν αυτοί που παίζουν, αλλά η στήριξη στους Κύπριους γίνεται με πράξεις και όχι με λόγια.

Γιατί δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο η ομοσπονδία στις ομάδες να σπρώξουν περισσότερο χρήμα στις ακαδημίες, σε γήπεδα, σε εγκαταστάσεις, σε προσωπικό κτλ;

Τα γιατί είναι πολλά και είναι αναπάντητα. Κόουτς, μην μασάς, κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται κι ας μην αρέσουν σε κάποιους…

 
787