Να γίνει μάθημα ότι έγινε το 2011

Να γίνει μάθημα ότι έγινε το 2011 Να γίνει μάθημα ότι έγινε το 2011

Η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ συντελέστηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ και η απόσταση των εφτά χρόνων από το καλοκαίρι του 2011, δεν χαρίζει σε κανέναν την εμπειρία της διαχείρισης των τότε καταστάσεων. Η επιστροφή στην κυπριακή πραγματικότητα και ο πρώτος αγώνας της σεζόν εντός συνόρων, έχει ήδη αυξημένη δυσκολία λόγω προϊστορίας, την ίδια στιγμή που ο Άντονι Ιραόλα θα επιχειρήσει να διαχειριστεί την ευφορία στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο.   


Ταξιδεύοντας πίσω στον Αύγουστο του 2011, η ΑΕΚ είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ στον πρώτο της αγώνα μετά την πρώτη της είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με τον Ολλανδό τεχνικό Τον Κάανεν στον πάγκο και με τον Άντερ Μουρίγιο στο αρχικό σχήμα, οι Λαρνακείς έμειναν στην ισοπαλία χωρίς γκολ στο ΓΣΖ με περίπου οκτώ χιλιάδες φίλαθλους να παρακολυοθούν την εν λόγω αναμέτρηση.


Φανέλα βασικού είχαν πάρει τότε οι Φορτίν, Ντε Κλερ, Ντίμεχ, Φαν Ντάικ, Λίνσεν, Σκοπελίτης, Παύλου, Πρίσο, Δημητρίου και Γκονζάλο Γκαρσία, ενώ από τον πάγκο επιστρατεύτηκαν οι Γκόμες, Κίνγκσλεϊ και Μρντάκοβιτς. Το σημείο της ισοπαλίας είχε εμφανιστεί και στον δεύτερο αγώνα της διετίας 2011-2012, με την ΑΕΚ να υποχρεούται σε συμβιβασμό απέναντι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας στις 10 Σεπτεμβρίου 2011, με σκορ 1-1 και σκόρερ τον Ολλανδό Λίνσεν.

 Πηγή: www.24sports.com.cy
 
457