Τι πλήγωσε και ποιο ήταν το πρόβλημα

Τι πλήγωσε και ποιο ήταν το πρόβλημα Τι πλήγωσε και ποιο ήταν το πρόβλημα

Η προσγείωση από τη… Ζυρίχη ήταν ανώμαλη για την ΑΕΚ. Μπορεί να ειπωθεί κι αλλιώς. Ότι… έμεινε στη… Ζυρίχη. Η ομάδα της Λάρνακας παρουσιάστηκε αγνώριστη στο Παραλίμνι, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα κι έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ανέλθει στη βαθμολογία και να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο ΓΣΠ.    


Τα πράγματα στην προκειμένη περίπτωση είναι πάρα πολύ απλά. Η ΑΕΚ έκανε μακράν τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και το πλήρωσε. Πήρε ότι έδωσε. Μηδέν. Αυτό που πλήγωσε δεν ήταν η ήττα αυτή καθ’ αυτή, αλλά ο τρόπος. Η ομάδα του Αντόνι Ιραόλα πίστεψε ότι θα πάρει το ματς με τη φανέλα.   


Μπήκε με κακή νοοτροπία στον αγώνα, με μια έπαρση που δεν δικαιολογείται, δείχνοντας ότι υποτίμησε την αντίπαλό της. Το γεγονός ότι κατέγραψε σε ολόκληρο το παιχνίδι μόλις τρεις τελικές προσπάθειες, καταδεικνύει ότι παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δέχθηκε μια ήττα… εκτός προγράμματος.

Όσο κι αν η Ένωση είναι δυνατή στην έδρα της, η ΑΕΚ τέτοια ματς πρέπει να τα παίρνει, πόσο μάλλον όταν την ίδια ώρα αναμετρώνται οι άλλοι δύο διεκδικητές του τίτλου. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι το πρόβλημα δεν ήταν τόσο η απόδοση (μια κακή βραδιά θα την έχεις), αλλά η νοοτροπία και σαφέστατα δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.

Αυτό το χαστούκι καλείται να αφυπνίσει όλους στην ομάδα και να αντιληφθούν ότι ο δρόμος παραμένει μακρύς. Η Ευρώπη τελειώνει κι άπαντες θα πρέπει να επικεντρωθούν στο μεγάλο στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Δεν τελειώνει τίποτα με μία ήττα, όσο… δύσκολη κι αν είναι. Η ΑΕΚ καλείται να λειτουργήσει σωστά, να παραδειγματιστεί και να δείξει ότι αυτή η ήττα μπορεί να της κάνει καλό.

Πηγή: www.sporrt-fm.com.cy
302