Το δύσκολο και η… μαγκιά

Το δύσκολο και η… μαγκιά Το δύσκολο και η… μαγκιά

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους στην ΑΕΚ, μετά την αποτυχία στο Παραλίμνι. Προφανώς η ήττα από την Ένωση σκόρπισε απογοήτευση και προβληματισμό, ουαί και αλίμονο όμως αν τραβήξουν πολύ αυτά τα συναισθήματα.   


Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η σωστή διαχείριση της ήττας, ώστε η ομάδα να επανέλθει στα ψηλά στάνταρ απόδοσης και στις επιτυχίες. Αυτή η ήττα της βάζει περισσότερη πίεση ενόψει της συνέχειας, που δεν είναι κι εύκολη, αφού θα δώσει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.


Επόμενος αντίπαλος είναι η Πάφος στο «Στέλιος Κυριακίδης» κι ακολούθως ο Απόλλωνας στο Τσίρειο. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, όμως η ΑΕΚ καλείται να βρει τον τρόπο για να ανταπεξέλθει ώστε να μην χάσει κι άλλο έδαφος.   

Είναι σημαντικό να μην μείνει περισσότερο πίσω στη βαθμολογία μέχρι τις γιορτές. Μπορεί να… χρωστάει δύο παιχνίδια, όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να νιώθει ότι θα έχει σίγουρα τους έξι βαθμούς στο τσεπάκι της. Μέχρι τότε, αρχές Ιανουαρίου, έχουμε καιρό. Προέχει το… παρόν και η άκρως απαραίτητη, για πολλούς λόγους, επάνοδος στις επιτυχίες στο δύσκολο παιχνίδι με την Πάφο…

Είναι η ώρα που θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος. Είναι ίσως η πρώτη φορά που δέχεται μεγάλη κριτική κυρίως από μια μερίδα του κόσμου της, όχι γιατί έχασε αλλά με τον τρόπο που έχασε.

Ο καθένας σαφέστατα θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, ώστε η ΑΕΚ να βγει πιο δυνατή από αυτή την αποτυχία. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι οι δύσκολες στιγμές είναι αυτές που σε κάνουν πιο δυνατό. Είναι πανεύκολο να αποθεώνεις στις επιτυχίες. Το δύσκολο και η… μαγκιά είναι να στηρίζεις στα ζόρικα.

Πηγή: www.sport-fm.com.cy
245