Οι αριθμοί «μιλούν» και λένε πολλά...

Οι αριθμοί «μιλούν» και λένε πολλά... Οι αριθμοί «μιλούν» και λένε πολλά...

Είναι πολλοί οι λόγοι που η κατά τα άλλα εξαιρετική ΑΕΚ, παρουσίασε κάμψη και έμεινε μακριά από την κορυφή, καταλαμβάνοντας σήμερα την 6η θέση. Ένας εξ αυτών είναι η «ανομβρία» στο γκολ. Οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια, ειδικά αν κάνουμε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Στις αντίστοιχες 15 αγωνιστικές της περσινής χρονιάς, οι Λαρνακείς είχαν σκοράρει 35 φορές . Ουσιαστικά (παρά τρίχα) τα διπλάσια γκολ σε σχέση με φέτος, που σκόραραν 18 φορές. Χαρακτηριστική είναι η σοβαρή διαφορά μείωσης στην αποτελεσματικότητα τεσσάρων παικτών. Παικτών, που είναι βαρόμετρο στην απόδοση της, πόσο μάλλον όταν σκοράρουν.  Καρέ που πέρσι είχε συνολικά σε 15 αγωνιστικές  30 γκολ και φέτος μετρά 10.   


Ο Φλοριάν  είχε ένα τραυματισμό και άργησε να μπει, αλλά πάλι είναι μόλις στα 6 γκολ, ενώ πέρσι μετρούσε 15. Μεγάλη διαφορά.


Ο Ακοράν , είχε πέρσι τέτοια εποχή 6 γκολ και φέτος πέτυχε ένα (στις 7 Οκτωβρίου)

Ο Λαρένα μάτωσε πέρσι 7 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, αξιοποιώντας το άψογο του σουτ, έχοντας σημειώσει 4 σε 14 αγώνες. Φέτος έμεινε επίσης στο ένα τέρμα (από τις 20 Οκτωβρίου)  και αυτό με πέναλτι .

Ο Τρισκόφσκι βομβάρδιζε στην Ευρώπη, αλλά έχει μόνο δύο γκολ στο πρωτάθλημα. Στο αντίστοιχο περσινό σημείο (15 αγωνιστικές) είχε 5.

-              Σαφώς και οι ποδοσφαιριστές έχουν καταπονηθεί περισσότερο στη τρέχουσα χρονιά, για να είμαστε πιο δίκαιοι στις συγκρίσεις, όμως οι διαφορές είναι μεγάλες.

-              Tην Κυριακή θα αντιμετωπίσουν τον Ερμή , τον οποίο υποδέχτηκαν και πέρσι στην 16η αγωνιστική. Έμειναν στο 1-1 με τον Ακοράν να σκοράρει το 7ο του γκολ.

Πηγή: www.sportime.com.cy
402