ΑΕΚ: Ο τρόμος του ΑΠΟΕΛ με αποδείξεις…

ΑΕΚ: Ο τρόμος του ΑΠΟΕΛ με αποδείξεις… ΑΕΚ: Ο τρόμος του ΑΠΟΕΛ με αποδείξεις…

Η ΑΕΚ είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να ζορίσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια. Μόνο φέτος η ομάδα της Λάρνακας έχει στερήσει από τον ΑΠΟΕΛ σε παιχνίδια πρωταθλήματος επτά ολόκληρους βαθμούς, έχει καταφέρει να κατακτήσει το Σούπερ Καπ απέναντι στους πρωταθλητές και η μοναδική «απώλεια» ήταν ο αποκλεισμός στο κύπελλο.


Ακόμη και εκεί, όμως, η ΑΕΚ έχασε το εισιτήριο στα ημιτελικά με δυο ισοπαλίες, ενώ σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερη του αντιπάλου.


Όλα αυτά δείχνουν την ποιότητα της ομάδας της Λάρνακας, η οποία παρά τις απουσίες που είχε προχθές, κατάφερε να πάρει ισοπαλία 0-0 στο ΓΣΠ, να μειώσει στο -2 από την τρίτη ΑΕΛ και να ρίξει από την κορυφή τον ΑΠΟΕΛ. Σε έξι αναμετρήσεις φέτος απέναντί του, η ΑΕΚ μετρά μία νίκη και πέντε ισοπαλίες. Ένα άλλο εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο είναι οι αριθμοί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, εντός και εκτός, την τελευταία πενταετία.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν 24 φορές. Η ΑΕΚ μετρά επτά νίκες, πέντε έχει ο ΑΠΟΕΛ και 12 ματς έληξαν ισόπαλα. Η ΑΕΚ αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για τον ΑΠΟΕΛ και ειδικά την τελευταία διετία η ομάδα της Λευκωσίας δεινοπαθεί απέναντι στους Λαρνακείς.

Ο ένας βαθμός που πήρε η ΑΕΚ είναι χρήσιμος αν υπολογίσει κανείς ότι υπήρχαν και οι σοβαρές απουσίες των Τρισκόφσκι, Ακοράν, Νάτσο Κάσες και Τέτε. Οι κινήσεις που έγιναν τον Ιανουάριο έχουν δώσει βάθος, περισσότερες επιλογές πρώτης γραμμής στην τεχνική ηγεσία και ποιότητα.

Δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν ότι αν η ΑΕΚ στην άσχημη της περίοδο κέρδιζε μερικούς βαθμούς και δεν είχε τόσους πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν θα μπορούσε ακόμη και να παλέψει για τον τίτλο. Με τα «αν» όμως δεν γράφεται ιστορία και η ομάδα της Λάρνακας στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα, όπου εκεί θα προσπαθήσει να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Πηγή: Goal
310