Ιδιάκεθ: «Αγαπώ την ΑΕΚ, λατρεύω την κάθε στιγμή» (τι είπε για το μέλλον του)

Ιδιάκεθ: «Αγαπώ την ΑΕΚ, λατρεύω την κάθε στιγμή» (τι είπε για το μέλλον του) Ιδιάκεθ: «Αγαπώ την ΑΕΚ, λατρεύω την κάθε στιγμή» (τι είπε για το μέλλον του)
Ο προπονητής της ομάδας μας, Ιμανόλ Ιδιάκεθ, μιλώντας στη δημοσιογραφική διάσκεψη της Πέμπτης, παραμονές του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα, ανέφερε τα πιο κάτω...   

«Είναι δύσκολη έδρα και δύσκολος αγωνιστικός χώρος. Η Νέα Σαλαμίνα κάνει μία πάρα πολύ καλή σεζόν, είναι καλή ομάδα. Είναι υψηλού επιπέδου παιχνίδι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να έχουμε καλή απόδοση, να προετοιμαστούμε για να τους κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να τους κερδίσουμε. Η ομάδα είναι σε καλή φάση».   

Πως αισθάνεστε που θα κλείσετε 81 παιχνίδια πρωταθλήματος και θα ισοφαρίσετε τον Αντρέα Μουσκάλλη στον πάγκο της ΑΕΚ; «Είναι μεγάλη τιμή. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της ΑΕΚ. Τα δυο χρόνια και πριν από λίγο που επέστρεψα. Για μένα η θητεία μου στην ομάδα είναι από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Αγαπώ την ΑΕΚ, λατρεύω την κάθε στιγμή και είμαι ευτυχισμένος σε κάθε στιγμή που περνώ εδώ».
 
Θα συνεχίσετε στην ομάδα και τη νέα χρονιά; «Δεν είναι η ώρα να πούμε για την επόμενη μέρα. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Νιώθω σαν το σπίτι μου εδώ αλλά συγκεντρωνόμαστε στη Νέα Σαλαμίνα και στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Αν κάτι μπορώ να πω περισσότερο είναι ότι ιδιαίτερα φέτος είναι το πώς σου δίνει μαθήματα στη ζωή. Το καλοκαίρι η ΑΕΚ έπαιζε στην Ευρώπη και εγώ ήμουν στη Σαραγόσα και δεν περίμενα να είμαι εδώ. Έτσι αλλάζουν τα πάντα από μέρα σε μέρα στο ποδόσφαιρο. Θα μιλήσουμε όταν πρέπει. Η σκέψη μου είναι στο επόμενο παιχνίδι»
 
Τι γίνεται με Τέτε και Τρισκόφσκι; «Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για τους δυο. Ο Τρουγιόλς είναι εντάξει».
 
Μπορεί η ΑΕΚ να διεκδικήσει κάτι περισσότερο πέρα από την 3η θέση; «Είναι απλά λέξεις. Μπορώ να πω, «ναι», αλλά πρέπει να το δείξουμε το Σάββατο. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε τη Νέα Σαλαμίνα, έχουμε διακοπή μετά και τον Απόλλωνα ακολούθως. Πρέπει να πάμε με καλά συναισθήματα για το παιχνίδι που ακολουθεί. Στόχος είναι η νίκη. Ανάλογα με το αποτέλεσμα με την ΑΕΛ θα δούμε που θα είμαστε. Αισθηματικά τα πάντα είναι πιθανά, είναι σίγουρα όλα είναι πιθανά αλλά πάμε βήμα-βήμα».
223