Καταλά: Μένει ή φεύγει; Τα ισχυρά επιχειρήματα που δικαιολογούν τυχόν παραμονή του

Καταλά: Μένει ή φεύγει; Τα ισχυρά επιχειρήματα που δικαιολογούν τυχόν παραμονή του Καταλά: Μένει ή φεύγει; Τα ισχυρά επιχειρήματα που δικαιολογούν τυχόν παραμονή του

Έκλεισε τα 39 του χρόνια και βαδίζει στα 40. Κι όμως παίζει ακόμη ποδόσφαιρο και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Μπορεί να μην έχει την ταχύτητα που και ο ίδιος θα ήθελε, όμως έχει το ποδοσφαιρικό μυαλό για να καλύψει άλλες αδυναμίες του.


Ο Νταβίντ Καταλά δεν είναι ένας απλός ποδοσφαιριστής. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Ένας παίκτης που έχει καταφέρει με την απόδοση του να αναγκάζει όλους μας να διερωτόμαστε πότε θα σταματήσει να παίζει.  


Εδώ και δυο χρόνια λέμε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει μπάλα και ότι ήρθε ο καιρός να βάλει ένα τέλος. Κι όμως κάθε χρόνο μας διαψεύδει. Και δεν το κάνει απλά ανανεώνοντας ένα συμβόλαιο. Το κάνει γιατί πιστεύει ότι έχει πράγματα να δώσει. Και τα αποδεικνύει κάθε παιχνίδι στο γήπεδο.

Φέτος η ομάδα μας έχει αγωνιστεί με Μοϊσόφ, Μίκελ, Τρουγιόλς και Γκαρσία στο κέντρο της άμυνας πέρα από τον Καταλά. ΚΑΝΕΙΣ τους δεν έχει τον χρόνο συμμετοχής και τα παιχνίδια του Καταλά ως κεντρικός αμυντικός. Μόνο ο Τρουγιόλς τον έχει ξεπεράσει σε συμμετοχές, όμως αρκετά παιχνίδια τα έπαιξε και ως αμυντικός μέσος.

Έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή φέτος στην άμυνα, ενώ είναι ίσως ο μοναδικός ποδοσφαιριστής φέτος που δεν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Ο 39άρης Καταλά δεν είχε τραυματισμούς, ενώ όλη σχεδόν η υπόλοιπη μας ομάδα είχε θέματα. Είτε από ατυχίες, είτε κάποια μυϊκά, είτε οτιδήποτε άλλο.  

Αν φέτος ο Καταλά έκανε 26 ματς, πέτυχε τρία γκολ, δεν είχε τραυματισμούς και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας μας, γιατί να μην δικαιούται ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο;

Οι συμμετοχές και τα λεπτά των κεντρικών μας αμυντικών:

Νταβίντ Καταλά: 26 παιχνίδια και 2.184 λεπτά συμμετοχής
Χουάν Τρουγιόλς 27 παιχνίδια και 1.882 λεπτά συμμετοχής
Μίκελ Γκονζάλεζ 22 παιχνίδια και 1.830 λεπτά συμμετοχής
Φακούντο Γκαρσία 20 παιχνίδια και 1.250 λεπτά συμμετοχής
Ντάνιελ Μοϊσόφ 12 παιχνίδια και 993 λεπτά συμμετοχής

Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει ο Μουρίγιο και αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του ή αν θα βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του ο Καταλά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη και να ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Μουρίγιο θα έχει ισχυρά επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την απόφαση του…
656