Η δύσκολη απόφαση του εμβληματικού αρχηγού με τα όλα του (video)

Η δύσκολη απόφαση του εμβληματικού αρχηγού με τα όλα του (video) Η δύσκολη απόφαση του εμβληματικού αρχηγού με τα όλα του (video)

Κρεμάει τα παπούτσια του λοιπόν ο Νταβίντ Καταλά. Ο εμβληματικός αρχηγός της ΑΕΚ, λέει «αντίο» στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον εντός τεσσάρων γραμμών, αφού δεν αποκλείεται να συνεχίσει σε άλλο πόστο.    


Από τις 27 Ιουλίου του 2012, είναι μέλος των Λαρνακέων ο Ισπανός αμυντικός. Έδωσε πολλά, αγαπήθηκε πάρα πολύ από τον κόσμο και συνέδεσε το όνομά του με την ΑΕΚ.


Πέρασαν σχεδόν 7 χρόνια από τότε που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο(2+1) και κατηφόρισε στην Κύπρο. Έπειτα, από το 2015/16, κάθε καλοκαίρι, η… σταθερή ανακοίνωση, πως συνεχίζει για ακόμη ένα χρόνο στην ομάδα της Λάρνακας. Έφτασε όμως στο τέλος, αφού η κόπωση μέσα από τα χρόνια, αλλά και η ηλικία του (39 πλέον), δεν του δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσει και να προσφέρει όσα θέλει ο ίδιος.

Ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον ίδιο που μέσα από την παρουσία του, η αξία του φάνηκε και δικαίωσε τους πάντες. Από τους στυλοβάτες των «κιτρινοπρασίνων», με την ηγετική του φυσιογνωμία στην άμυνα, την αυτοπεποίθησή του και την Ισπανική… κουλτούρα, έφτασε τρεις φορές κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Δεν τα κατάφερε όμως να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αρκέστηκε την σεζόν 2017/18 στην κατάκτηση του κυπέλλου, που από μόνο του, αποτελεί σπουδαία επιτυχία για την ΑΕΚ, που προσπάθησε τα τελευταία χρόνια, με μόχθο και κόπο…

Το γκολ του Καταλά που σφράγισε την παρουσία της ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Coca Cola την σεζόν 2017-18(3:20), όταν και το κατέκτησε: 

Συνολικά, ο Νταβίντ Καταλά κατέγραψε 252 συμμετοχές με την ομάδα της Λάρνακας(203 στο πρωτάθλημα, 31 στο κύπελλο και 9 στην Ευρώπη) πετυχαίνοντας 24 γκολ(18 για το πρωτάθλημα, 5 στο κύπελλο, 1 στην Ευρώπη). Τελείωσε όμως, και αφήνει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο συρτάρι. Ένας αρχηγός, υπόδειγμα, ήρθε στην Κύπρο και άφησε το στίγμα του. Για την ΑΕΚ, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει τον αντικαταστάτη του. Δεν μπορεί άλλωστε, να βρεθεί τόσο εύκολα, ο… αντί-Καταλά, τόσο εντός γηπέδου, όσο και στα αποδυτήρια, αλλά και γενικά ως χαρακτήρας…

Όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση, αύριο στις 09:30 θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη, στην οποία θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την απόσυρση του αρχηγού από την ενεργό δράση.

Πηγή: www.sport-fm.com.cy
413