Ιδιάκεθ: «Ξέρουμε για ποιους παίκτες θα είναι το τελευταίο τους παιχνίδι»

Ιδιάκεθ: «Ξέρουμε για ποιους παίκτες θα είναι το τελευταίο τους παιχνίδι» Ιδιάκεθ: «Ξέρουμε για ποιους παίκτες θα είναι το τελευταίο τους παιχνίδι»

Πολλά και ενδιαφέρονται ήταν αυτά που είπε ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ στη σημερινή Διάσκεψη Τύπου.


Αναφέρθηκε στο συμβόλαιο του, το ματς με Ομόνοια, τις μεταγραφές και άλλα…


«Τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και τελευταία μας ευκαιρία να τερματίσουμε στη 2η θέση. Είναι όπως πάντα ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε κάποιες απουσίες αλλά θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το αποτέλεσμα, μπροστά στον κόσμο μας. Θέλουμε τον κόσμο μας για να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση, θα είναι ότι καλύτερο να μας στηρίξει».

Πιστεύατε ερχόμενος τον Ιανουάριο ότι θα τερματίζατε στη δεύτερη θέση;
«Ειλικρινά ήταν πολύ δύσκολος στόχος. Ο πρώτος στόχος ήταν το πρώτο γκρουπ και μετά να βγούμε στην Ευρώπη και να βελτιώσουμε τη θέση μας, τερματίζοντας όσο πιο ψηλά γίνεται. Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά από τον Ιανουάριο. Θέλουμε τη δεύτερη θέση, είμαι πολύ χαρούμενος για την εκπληκτική προσπάθεια που έγινε απ’ όλους».

Χαιρόμαστε που θα είστε εδώ και του χρόνου. Ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν;
«Ευχαριστώ όλους στον σύλλογο, είναι ο κύριος λόγος που αποφάσισα να μείνω, η στήριξη και η αγάπη που εισέπραξα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα αλλά με την καρδιά μου έμεινα. Για τη νέα σεζόν, πρώτα οφείλουμε να τελειώσουμε την προσπάθεια μας με την Ομόνοια και μετά με τον Άντερ θα κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει με στόχο να δημιουργήσουμε ακόμη πιο δυνατή ομάδα, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

Για ποιους θα είναι το τελευταίο παιχνίδι την Κυριακή;
«Ξέρουμε ποιοι είναι αλλά θα το αφήσουμε μετά το παιχνίδι».

Ποιες είναι οι απουσίες της ομάδας;
«Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Χέφελ δεδομένα εκτός, ο Τρουγιόλς είναι εξαιρετικά αμφίβολος, Ιγκόρ και Σουάρεζ έχουν χτύπημα στον αστράγαλο από χθες και είναι αμφίβολοι. Ο Ακίνο και ο Μοϊσόφ προπονούνται αλλά δεν είναι οριστικό αν θα είναι 100% έτοιμοι».

Ο πρόεδρος μίλησε ξεκάθαρα για πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, αυτό σας βάζει έξτρα πίεση;
«Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτό πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε χρόνο στην προετοιμασία να μιλήσουμε. Αναλώνουμε πολλές φορές χρόνο για το παρελθόν και το μέλλον. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Το αύριο είναι αργά, αυτό προσπαθώ και στις προπονήσεις να μεταφέρω. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο τώρα. Φέτος ξεκίνησα στην Σαραόσα, μετά επέστρεψα στην Λάρνακα και θα μείνω εδώ. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το μέλλον. Είναι κάτι πολύ μακρινό. Θέλουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Έχουμε τη δυνατότητα να συγκεντρώσουμε τους περισσότερους βαθμούς από ποτέ στα πλεί οφ και αυτό είναι που σκέφτομαι. Δεν θέλω να σκέφτομαι το χθες, ούτε το αύριο».

Θα χρησιμοποιήσετε Κύπριους παίκτες στο τελευταίο παιχνίδι;
«Ειλικρινά δεν ξέρω. Ήταν μία δύσκολη βδομάδα και θα περιμένω την Κυριακή να δω ποιοι θα είναι στη διάθεση μου. Θέλω να βάλω την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για τη δεύτερη θέση».

Ένα σχόλιο για το κύπελλο που έκλεισε η ομάδα σήμερα ένα χρόνο…
«Για μένα ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Όλοι ήταν χαρούμενοι στην Λάρνακα, δεν ήταν μόνο η κατάκτηση του τρόπαιου. Οι πανηγυρισμοί, όλα μαζί. Είναι κάτι ειλικρινά που θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Είναι κάτι για το οποίο δουλεύουμε, να ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές. Μας κάνει πιο δυνατούς αυτή η επιτυχία, πιο δυνατούς σαν οικογένεια και είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε και στο μέλλον να κάνουμε».

 
352