Άντερ Μουρίγιο: Ένας χρόνος και κάτι Τεχνικός Διευθυντής (μίνι αφιέρωμα)

Άντερ Μουρίγιο: Ένας χρόνος και κάτι Τεχνικός Διευθυντής (μίνι αφιέρωμα) Άντερ Μουρίγιο: Ένας χρόνος και κάτι Τεχνικός Διευθυντής (μίνι αφιέρωμα)

Πέρσι τέτοια εποχή η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά στον Άντερ Μουρίγιο για την δύσκολη και καίρια θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Ο Άντερ όντας πρωτάρης σε αυτή την απαιτητική θέση είχε για αρχή μπροστά του ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Την αντικατάσταση του κυπελλούχου και πετυχημένου Ιμανόλ Ιδιάκεθ.


Εμπιστεύτηκε τον πρωτάρη στους πάγκους Αντόνι Ιραόλα για να ηγηθεί της ομάδας μας μιας και πιστεύει πολύ ότι είναι ένας προπονητής που θα έχει λαμπρό μέλλον. Δίπλα του παρέμεινε ο γνωστός μας Αντόνιο Ιντάλγκο, γνώστης του ρόστερ και της κυπριακής πραγματικότητας όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομαλή προσαρμογή του. Ο Άντερ Μουρίγιο με προσεγμένες κινήσεις προσπάθησε να στελεχώσει την ομάδα με ποιοτικές προσθήκες ρίχνοντας ταυτόχρονα και τον μέσο όρο ηλικίας.


Προσθέτοντας τους Τόνιο Ραμίρεζ, Αντρέα Χριστοδούλου, Μικέλ Γκονζάλεζ, Θωμά Ιωάννου (επέστρεψε από δανεισμό), Ιγκόρ Σίλβα, Φακούντο Γκαρσία και Ασούμπρε, ενώ είχαν αποχωρήσει άλλοι τόσοι περίπου.  

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός και οι επιλογές του Μουρίγιο κρίθηκαν πετυχημένοι με την είσοδο της ομάδας στους ομίλους. Με την πάροδο του χρόνου όμως, κάπου τα συνεχόμενα παιχνίδια, κάπου η αδυναμία του Ιραόλα στο να βρει αντίδοτο στις συνεχόμενες αποτυχίες στον θεσμό του πρωταθλήματος αλλά και οι συχνοί τραυματισμοί που δεν μας άφησαν σε ησυχία, ανάγκασαν τον Άντερ Μουρίγιο να προχωρήσει στην αντικατάστασή του με τον μέχρι πρότινος τεχνικό μας Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση της ομάδας στην μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου με τους Ντάνι Ακίνο, Λουίς Σάστρε και Τζεφρένν Σουάρεζ να αντικαθιστούν τον Λαμπάν, ο οποίος διαγράφηκε και επίσημα από το ρόστερ και τους Τομάς και Ασούμπρε, με τον τελευταίο να πηγαίνει δανεικός στην Λαμία.

Σίγουρα η πρώτη χρονιά του Άντερ σαν Τεχνικός Διευθυντής ήταν αρκετά δύσκολη με άκρως θετικό πρόσημο στο τέλος, αλλά το έργο του προβλέπεται ακόμα πιο δύσκολο αυτό το καλοκαίρι, όπου θα κληθεί να πάρει γενναίες αποφάσεις όσον αφορά τις αποχωρήσεις, τις ανανεώσεις αλλά και τις νέες προσθήκες.  

Το μόνο σίγουρο ότι είναι πιο έμπειρος από πέρσι, πιο σοφός, διψασμένος για νέες επιτυχίες και με την στήριξη της διοίκησης είναι έτοιμος να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις για το καλό της ομάδας μας.

Το κείμενο ο επιμελήθηκε ο φίλος της ομάδας μας Λεωνίδας Αργυρού
250