Να συνεχίσουμε την καλή παράδοση

Να συνεχίσουμε την καλή παράδοση Να συνεχίσουμε την καλή παράδοση

Η ΑΕΚ έχει δημιουργήσει μια θετική παράδοση τα τελευταία χρόνια που αγωνίζεται ανελλιπώς στην Ευρώπη στα παιχνίδια που έδωσε για τους προκριματικούς γύρους του Γιουρόπα Λιγκ.


Η τελευταία της ήττα σε αγώνα προκριματικής φάσης της διοργάνωσης ήταν σχεδόν πριν δύο χρόνια, στις 17 Αυγούστου 2017, όταν ηττήθηκε στην Τσεχία 3-1 από την Βικτόρια Πλζεν. Ένα αποτέλεσμα που, όσοι θυμούνται καλά, αδικεί κατάφορα την ομάδα της Λάρνακας με βάση την εικόνα της και τις (κλασικές) ευκαιρίες που δημιούργησε σ’ εκείνο το παιχνίδι.


Συνολικά την τελευταία διετία, η ΑΕΚ έδωσε 14 παιχνίδια στα πλαίσια των προκριματικών γύρων (πάντοτε) του Γιουρόπα Λιγκ. Πέτυχε οκτώ νίκες, πέντε φορές εξήλθε ισόπαλη και δέχθηκε μονάχα μία ήττα (από την Πλζεν). Σκόραρε 27 γκολ και δέχθηκε μόνο έξι (όλα σε εκτός έδρας αγώνες).

Αυτή την καλή παράδοση οφείλει να την συνεχίσει και στη Μολδαβία. Εκτός από το γόητρο και το πρεστίζ, είναι και το οικονομικό, αφού τα οφέλη από μια πιθανή πρόκριση στον Β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα είναι σημαντικά.

Απεσταλμένος ΕΑΚ
Βάσος Βάσου
199