«Ως ομάδα πρέπει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο την αμυντική συμπεριφορά»

«Ως ομάδα πρέπει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο την αμυντική συμπεριφορά» «Ως ομάδα πρέπει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο την αμυντική συμπεριφορά»

Αισιόδοξος για την ομάδα του εμφανίστηκε ο προπονητής της Γάνδης, Γιες Θόρουπ στην δημοσιογραφική δίασκεψη.  


 Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για τον επαναληπτικό με την ΑΕΚ: «Περιμένουμε όλοι με αγωνία αυτόν τον αγώνα. Η Ευρώπη είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος των στόχων μας για αυτή τη σεζόν. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει μια δική του ζωή. Βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου. Με το 1-1 πετύχαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Κάναμε το πρώτο βήμα, το οποίο ελπίζω ότι θα μας βοηθήσει. Χθες το βράδυ στο Champions League είδαμε τη σημασία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του: «Γνωρίζουμε επίσης ότι έχουμε δεχθεί γκολ στους έξι αγώνες που δώσαμε μέχρι στιγμής. Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να σκοράρουμε αύριο. Εκτός αν κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Σήμερα το πρωί είχα μια συνομιλία με τους παίκτες μου, το κύριο θέμα ήταν ότι πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην άμυνα. Όχι ότι πρέπει να ξεχάσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, γιατί αυτό είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία. Αλλά ως ομάδα πρέπει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο την αμυντική συμπεριφορά. Και τότε δεν μιλώ μόνο για τον τερματοφύλακα και τους τέσσερις αμυντικούς, αλλά για όλη την ομάδα. Δεν μπορούμε να έχουμε την μπάλα όλη την ώρα, η αμυντική συμπεριφορά είναι σημαντική».

Για την ποιότητα της ΑΕΚ και την επιθετική γραμμή της ομάδας του: «Μιλήσαμε γι ‘αυτό, δουλέψαμε σε αυτό, δώσαμε όλα τα στοιχεία. Στη Λάρνακα έχουμε δει ότι αντιμετωπίζουμε έναν δυνατό αντίπαλο. Αν τους δώσουμε χρόνο και χώρο, είναι τεχνικά δυνατοί. Γνωρίζουμε τι μπορούν να κάνουν. Αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε πετύχει 12 γκολ στα δύο εντός έδρας παιχνίδια μας. Αυτό πρέπει να μας δώσει εμπιστοσύνη. Είμαστε ισχυροί στο “Γκελάμκο Αρίνα”. Πρέπει να δείξουμε ότι είναι πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο να πάρει κάτι εδώ».

 
413