Άσκοπη γκρίνια και μουρμούρα που δεν βοηθά…

Άσκοπη γκρίνια και μουρμούρα που δεν βοηθά… Άσκοπη γκρίνια και μουρμούρα που δεν βοηθά…

Εξ αρχής το έργο της ΑΕΚ κόντρα στη Γάνδη ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Η ομάδα της Λάρνακας είχε τις πιθανότητες της, όμως ήταν το αουτσάιντερ και ο αποκλεισμός ήταν το πιο πιθανό σενάριο.


Το τελικό 3-0 κόντρα στη Γάνδη αδικεί την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Αδικεί το ιδρώτα που έχυσαν στο γήπεδο για να φέρουν την πρόκριση να παίζεται μέχρι και το 90+3΄. Μπορεί η ΑΕΚ να έχασε 3-0 αλλά μέχρι και εκείνο το χρονικό σημείο είχε ελπίδες.  


Το να είσαι στο κόλπο μέχρι το τέλος απέναντι σε μία ομάδα των 80 και βάλε εκατομμυρίων δεν είναι και λίγο πράγμα. Είναι δίχως αμφιβολία επιτυχία και ας μερικοί να μη συμφωνούν.

Πρέπει κάποτε να αντιληφθούμε το μέγεθος μας ως χώρα και με ποιους πάμε να τα βάλουμε πολλές φορές. Ναι, η ΑΕΚ έκανε το θαύμα με την πρόκριση στη Μόσχα πριν τρία χρόνια, όμως το να επαναλάβεις κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Η Γάνδη είναι ομάδα που επιθετικά βγάζει φωτιές και σκοράρει ακατάπαυστα. Η ΑΕΚ την περιόρισε σε μεγάλο βαθμό και αυτό λέει πολλά.  

Εγώ θα σταθώ στην αντιμετώπιση και την έντονη κριτική που τυγχάνει η ομάδα μετά το τέλος του αγώνα. Κριτική που φθ΄νει στα όρια της ισοπέδωσης ακόμη και από τους φίλους της. Οι λίγοι πολλές φορές είναι αυτοί που χαλούν την εικόνα και δημιουργούν τα θέματα. Η κριτική και τα σχόλια στα social media είναι πολύ αυστηρή και πολλές φορές ξεφεύγει από τα επιτρεπτά όρια.

Η κριτική στην Μουρίγιο…
Πολλοί τα έχουν με τον Άντερ Μουρίγιο για το γεγονός ότι δεν έκανε μεταγγραφές ή καθυστέρησε να φέρει κάποιους παίκτες. Ο Σπόλιαριτς, ο Ραούλ, ο Φιόλιτς και οι δυο Άγγλοι προπονούνται και είναι στην ομάδα αρκετές βδομάδες. Εξαίρεση αποτελεί ο Κροάτης.

Κανείς τους δεν έχει κερδίσει ακόμη φανέλα βασικού. Δεν μπορεί να φταίει και γι’ αυτό ο Μουρίγιο. Στο τέλος θα κριθεί για το έργο του και για τις επιλογές του. Το να γίνεται ισοπεδωτική κριτική για μία ομάδα που έχει πετύχει τόσα πολλά εντός και εκτός Ευρώπης είναι το λιγότερο άδικο για τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση.

Το να υπάρχει κριτική είναι υγιές και καλό. Αυτή θα σε κάνει να γίνεις καλύτερος. Το να μηδενίζονται όλα όμως μετά από μία εκτός έδρας ήττα και αποκλεισμό από τη Γάνδη είναι παράλογο…

Πηγή: LarnakaSports
699