Οι προθέσεις του Μουρίγιο και το θέμα που προκύπτει

Οι προθέσεις του Μουρίγιο και το θέμα που προκύπτει Οι προθέσεις του Μουρίγιο και το θέμα που προκύπτει

Ο Άντερ Μουρίγιο είναι έτοιμος να προχωρήσει στις τελικές του κινήσεις για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Λάρνακας καλείται να ελιχθεί μέσα από τα δύσκολα δεδομένα που υπάρχουν, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενές θέσεις για τον Κατάλογο Α΄. Αυτό σημαίνει πως όποια κίνηση ακολουθήσει θα προϋποθέτει και αποχώρηση.


Από τη στιγμή που όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στον Κατάλογο Α΄, είχαν ρόλο στην ομάδα, γίνεται αντιληπτό, πως όποια κίνηση ακολουθήσει θα έχει και τις συνέπειές της.  


Το ιδανικό θα ήταν η προσθήκη ποδοσφαιριστών για τον Κατάλογο Β΄, όμως είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν νεαροί και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Ο Μουρίγιο θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να κάνει τις καλύτερες επιλογές με στόχο η ομάδα να είναι έτοιμη να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ  

Στα έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ στηρίχθηκε σε ένα συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών. Δεν… άνοιξε το rotation και αυτό είχε λογική, αφού στην αρχή της περιόδου και με τα παιχνίδια να είναι καθοριστικά, δεν μπορείς να κάνεις πολλές αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Η Ευρώπη… τελείωσε για την ΑΕΚ, με την ομάδα να στρέφει την προσοχή της σε εγχώριες διοργανώσεις. Την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, είναι το πρώτο παιχνίδι (με την Πάφο εκτός έδρας), με την τεχνική ηγεσία να καλείται να διαχειριστεί ιδανικά τον νέο κανονισμό με τη συμμετοχή Κυπρίων ποδοσφαιριστών.

Τα προηγούμενα χρόνια, είδαμε σε πολλά παιχνίδια την ΑΕΚ, να παρατάσσει ενδεκάδα χωρίς Κύπριο ποδοσφαιριστή, όμως πλέον κάτι τέτοιο, θα επιφέρει πρόστιμο 8.500 ευρώ.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκριθεί η ομάδα σε αυτό το κομμάτι, με βάση και τις επιλογές που θα έχει ενώπιόν της. Στο ρόστερ, αυτή τη στιγμή από κυπριακής πλευράς είναι ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Ανδρέας Χριστοδούλου, ο Μάριος Αντωνιάδης, ο οποίος με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ την περασμένη διετία είχε ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα, ο Θωμάς Ιωάννου, ο οποίος… εξαφανίστηκε μετά την 45λεπτη συμμετοχή στο ΑΕΚ – Πετροκούμπ και ο Ματία Σπόλιαριτς, η φετινή επένδυση της διοίκησης.

Στο ρόστερ υπάρχουν και άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές που περιμένουν και αυτοί κάποια ευκαιρία.

Πηγή:sportfm
662