Σκληρό πόκερ με τον χρόνο και από τον Μουρίγιο

Σκληρό πόκερ με τον χρόνο και από τον Μουρίγιο Σκληρό πόκερ με τον χρόνο και από τον Μουρίγιο

Με εξαίρεση το περασμένο καλοκαίρι, η ΑΕΚ συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να δίνει μάχη με τον χρόνο, προσπαθώντας να κλείσει ποδοσφαιριστές ώς το τελευταίο δευτερόλεπτο της 31ης Αυγούστου. Το ίδιο συμβαίνει και φέτος, αφού ο Άντερ Μουρίγιο (φωτό) σκέφτεται πώς θα στελεχώσει καλύτερα την ομάδα της Λάρνακας, έχοντας μπροστά του δέκα ημέρες.


Η τακτική της αναμονής ώς τις τελευταίες ημέρες, που ρίχνουν συνήθως τις απαιτήσεις τους ελκυστικοί ποδοσφαιριστές, δικαιώθηκε την πρώτη χρονιά του Τσάβι Ρόκα. Για την ακρίβεια, αποκτήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές, ένας στο παρά δέκα (21 Αυγούστου), ένας στην εκπνοή (31 Αυγούστου) και ένας στις καθυστερήσεις (2 Σεπτεμβρίου, υπό το καθεστώς ανέργου). Αντιστοίχως, ο λόγος για τους Χόρχε Λαρένα, Βάντερ Βιέιρα και Χουάν Ορτίθ.


Ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δικαίωσαν τον Καταλανό τεχνικό διευθυντή για την επιλογή του με την απόδοσή τους. Ο πρώτος έγραψε ιστορία με την κιτρινοπράσινη φανέλα, ο δεύτερος έδειξε σπουδαία δείγματα γραφής, αλλά έφυγε άκομψα για τον ΑΠΟΕΛ, και ο τρίτος είχε πολύ καλή παρουσία για δύο χρόνια.

Από εκεί και πέρα, ο Ρόκα πάλεψε πολύ δύο άλλες φορές για να κλείσει ιδανικά το μετεγγραφικό παράθυρο. Πέραν όμως της εντυπωσιακής -βάσει ονόματος- έλευσης του Χαβιέρ Γκαρίδο στις 19 Αυγούστου 2016, ο τότε αρμόδιος για μετεγγραφές απέτυχε να εντοπίσει τον κατάλληλο σέντερ φορ, που αναζητούσε ώς τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου του 2016 και του 2017.

Όσο για την περασμένη χρονιά, που αποτελούσε την πρώτη δοκιμασία για τον Μουρίγιο στο νέο πόστο του, κύλησε με λιγότερο άγχος αναφορικά με την ενίσχυση. Ο Βάσκος έκλεισε νωρίτερα το σχεδιασμό και απλώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γινόταν κίνηση στο τέλος, αν εντοπιζόταν κάποιος καλός ποδοσφαιριστής. Φέτος, όμως, είναι αλλιώς και οι υποψίες για… Χιτσκοϊκό φινάλε αλά 2014 είναι βάσιμες.

Πηγή:goalnews
516