Παιχνίδι απ΄ το οποίο μπορούμε να διδαχθούμε πολλά...

Παιχνίδι απ΄ το οποίο μπορούμε να διδαχθούμε πολλά... Παιχνίδι απ΄ το οποίο μπορούμε να διδαχθούμε πολλά...

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει πως ένα παιχνίδι αν δεν μπορείς να το κερδίσεις, τότε καλό είναι να μην χάσεις.


Αυτό ίσχυσε για την ΑΕΚ στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Θα μπορούσε μεν να το κερδίσει, αλλά θα μπορούσε και να το χάσει… Ο ένας βαθμός στο 98’ σε αναγκάζει να πεις «πάλι καλά να λες», όμως υπάρχουν σημεία τα οποία δημιουργούν (και) προβληματισμό.


Συνολικά, η ομάδα της Λάρνακας είχε καλά και κακά διαστήματα μέσα στο παιχνίδι. Ξεκίνησε εξαιρετικά, θα μπορούσε να σκοράρει ακόμη και δύο γκολ τουλάχιστον στο πρώτο τέταρτο, αλλά πλήρωσε την επιπολαιότητα της και την αναποτελεσματικότητά της.

Η ΑΕΚ δεν φημίζεται για την ταχύτητά της και η Ομόνοια της φανέρωσε αυτή την αδυναμία της με το παιχνίδι της στην κόντρα. Το ίδιο ακριβώς σκηνικό επαναλήφθηκε αρκετές φορές και στα δύο ημίχρονα, οι «πράσινοι» δηλαδή να βγαίνουν γρήγορα (κυρίως) από τα πλάγια και οι της ΑΕΚ να μην προλαβαίνουν.

Τα δύο γκολ που δέχθηκε είναι για να παίξει το βίντεο του Ιμανόλ Ιδιάκεθ καμία εικοσαριά φορές, που θα τραβάει τα σγουρά μαλλιά του για τον τρόπο με τον οποίο τα δέχθηκε η ομάδα του.

Στο δεύτερο μάλιστα σταματάει όλη η άμυνα (που πάλι έχω αμφιβολίες αν θα προλάβαινε) γιατί… θεώρησε πως ήταν οφσάιντ. Πάει καιρός να δω τόση κακή αντίδραση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις από πλευράς ΑΕΚ, στην ανασταλτική της λειτουργία.

Τα δύο ακραία μπακ χαφ της δεν έκαναν καθόλου καλό παιχνίδι και κυρίως ο Ραούλ (που το ΄χω ξαναπεί, είναι πολύ καλός παίκτης αλλά έχει θέμα με τις επιστροφές) έκανε μακράν το χειρότερο του από τότε που ήρθε στην ομάδα. Ούτε οι βοήθειες λειτούργησαν στο βαθμό που θα έπρεπε, ούτε η τριάδα της άμυνας πατούσε γερά στα πόδια της.

Μην περιμένετε πως θα κρίνω τον Πλάνας από το πρώτο του ματς. Προφανώς αγωνιστικά δεν έχει καμία σχέση με τον Καταλά και για να ‘μια ειλικρινής θα ήθελα να τον ξαναδώ στα στόπερ, μπας και διαγραφεί η αμφιβολία μου αν μπορεί να παίξει σ’ αυτή τη θέση στον ικανοποιητικό βαθμό που χρειάζεται η ΑΕΚ.

Η οποία, όντως κρατούσε την μπάλα πολύ περισσότερο στην κατοχή της, αλλά κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, στο μεγαλύτερο του διάστημα, ήταν φλύαρη. Διαφωνώ με την άποψη κάποιων πως είναι θετικό το γεγονός ότι δεν παράτησε το ματς. Μα είναι δυνατόν; Αυτό μας έλειπε δα! Το αυτονόητο έπραξε!!! Παρατάς ποτέ ένα παιχνίδι στο 1-2;

Εν κατακλείδι: το 2-2 δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε, αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, καλός κι ο βαθμός. Από αυτόν τον αγώνα η ΑΕΚ μπορεί να διδαχθεί πολλά. Οφείλει να τον μελετήσει σωστά, να διακρίνει τις αδυναμίες που παρουσίασε και να παρουσιαστεί βελτιωμένη ενόψει της συνέχειας.

Πηγή: balla
275