ΑΕΚ Αρένα: 70% νίκες σε 69 ματς και αήττητο ευρωπαϊκό σερί (στατιστικά)

ΑΕΚ Αρένα: 70% νίκες σε 69 ματς και αήττητο ευρωπαϊκό σερί (στατιστικά) ΑΕΚ Αρένα: 70% νίκες σε 69 ματς και αήττητο ευρωπαϊκό σερί (στατιστικά)

Οι αριθμοί του ΑΕΚ Αρένα στα τρία χρόνια λειτουργίας του είναι εντυπωσιακοί.


Από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του το στολίδι της ομάδας της Λάρνακας το επίπεδο της ΑΕΚ έχει ανέβει ακόμη περισσότερο.


Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια η ΑΕΚ έχει δώσει συνολικά 69 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Μετρά 48 νίκες, 16 ισοπαλίες και μόλις πέντε ήττες.

Έχει δηλαδή ποσοστό νικών 69,57% και αυτό από μόνο του δείχνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη δυναμική που αποκτά η ομάδα όταν παίζει μπροστά στο κοινό της. Ακόμη καλύτερα είναι τα ποσοστά στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ έδωσε 10 ευρωπαϊκά ματς στα προκριματικά και μετρά οκτώ νίκες και δυο ισοπαλίες. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι τα γκολ υπέρ και κατά. Πέτυχε συνολικά 25 τέρματα και δέχθηκε μόλις ένα! Σκοράρει δηλαδή 2,5 γκολ ανά παιχνίδι και σχεδόν ποτέ δεν δέχεται γκολ.

Από μόνα τους όλα τα πιο πάνω στοιχεία αποδεικνύουν πόσο πολύ μεγάλωσε η ΑΕΚ μέσα στο δικό της «σπίτι». Ευχή όλων στην ομάδα της Λάρνακας είναι ότι η σύντομα ο σύλλογος θα μπορέσει να πανηγυρίσει και το πρώτο του πρωτάθλημα στο ΑΕΚ Αρένα.

Πηγή: LarnakaSports
609