Οι σκέψεις με τα αγωνιστικά προβλήματα του Ιδιάκεθ

Οι σκέψεις με τα αγωνιστικά προβλήματα του Ιδιάκεθ Οι σκέψεις με τα αγωνιστικά προβλήματα του Ιδιάκεθ

Αναμφίβολα οι απουσίες και κυρίως τα… ερωτηματικά, δημιουργούν διάφορα σενάρια αναφορικά με τις επιλογές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΛ.


Καταρχάς, δεδομένες είναι οι απουσίες των Φλοριάν και Ακοράν. Ο Μοϊσόφ δεν αποτελεί… ερωτηματικό, αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζεται για την ενδεκάδα, μολονότι επανήλθε σε κανονικό ρυθμό προπόνησης. Στην καλύτερη περίπτωση θα βρίσκεται στον πάγκο.


Χέφελ, Τάντι και Κίβενι θα είναι στην αποστολή και ουσιαστικά τα δύο ερωτηματικά αφορούν τους Τρισκόφσκι και Τρουγιόλς.

Μπορεί τα προβλήματα στην αμυντική γραμμή να δημιουργούσαν το σενάριο για τετράδα, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως ο Βάσκος τεχνικός θα επιλέξει ξανά τριάδα στα στόπερ, από τη στιγμή που υπάρχουν οι λύσεις.

Γκονζάλεθ, Πλάνας και Φακούντο Γκαρσία μοιάζουν ως οι επικρατέστεροι για τις τρεις θέσεις, εκτός κι αν ο Τρουγιόλς… δηλώσει έτοιμος. Τέτε και Ραούλ θεωρούνται σίγουροι ως φουλ μπακ, όπως και ο Τόνιο στο τέρμα.

Υπάρχουν ερωτηματικά για το πώς ο Ιδιάκεθ θα παρατάξει την ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά. Λογικά οι Σάστρε και Κάσες θα είναι το δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Αν επιλεγεί το 3-4-3, τότε οι Σπόλιαριτς και Φιόλιτς θα κινούνται πίσω από τον Γιάννου.

Αν ο Τρισκόφσκι καταφέρει να αγωνιστεί, τότε θα μείνει έξω ένας εκ των Σπόλιαριτς-Φιόλιτς και θα παίξει στην κορυφή μαζί με τον Γιάννου, σε ένα 3-5-2. Αντιλαμβάνεται πάντως κανείς πως δύσκολα μπορεί κάποιος να προβεί σε προβλέψεις ή εκτιμήσεις, από τη στιγμή που ο κόουτς δήλωσε πως θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τόσο τον «Τρίσκο» όσο και τον Τρουγιόλς, ασχέτως αν προφανώς θα έχει στο μυαλό του όλα τα ενδεχόμενα για το πλάνο του.

Πηγή: balla
551