Ο Κρόιφ αποθεώνει τον Ρόκα: «Θέλαμε να υπογράψουμε τους ίδιους τέσσερις ποδοσφαιριστές»

Ο Κρόιφ αποθεώνει τον Ρόκα: «Θέλαμε να υπογράψουμε τους ίδιους τέσσερις ποδοσφαιριστές» Ο Κρόιφ αποθεώνει τον Ρόκα: «Θέλαμε να υπογράψουμε τους ίδιους τέσσερις ποδοσφαιριστές»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Τσάβι Ρόκα, ο Ζόρντι Κρόιφ. 


Ο Κρόιφ παραχώρησε δηλώσεις στο gazzetta.gr με αφορμή την συμφωνία του Ρόκα με τον Παναθηναϊκό. 


Διαβάστε όσα είπε: 

«Γνωρίζω τον Τσάβι από μικρό παιδί, όταν παίζαμε μαζί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Όταν ήμουν τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ Λάρνακας, εκείνος είχε την ίδια θέση στην Σαμπατέλ. Διαπίστωσα τότε πως θέλαμε να υπογράψουμε τους ίδιους τέσσερις ποδοσφαιριστές. Εγώ κατάφερα να πάρω τους δύο και εκείνος τους άλλους δύο. Το γεγονός πως κοιτούσε τους ίδιους παίκτες μου κέντρισε το ενδιαφέρον, μου έδειξε πως έχουμε την ίδια φιλοσοφία σε αυτό το κομμάτι» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν έφυγα, λοιπόν, από την ΑΕΚ Λάρνακας για να αναλάβω την Μακάμπι με ρώτησαν αν μπορώ να προτείνω κάποιον για να με αντικαταστήσει. Γνώριζα πως μιλά καλά αγγλικά, κοιτούσαμε τους ίδιους παίκτες, ψαρεύαμε σχεδόν πάντα στην ίδια ποδοσφαιρική... λίμνη και μου άρεσε αυτό το γεγονός. 

Στην ΑΕΚ Λάρνακας επιτέλεσε ένα σπουδαίο έργο, έκανε πολύ καλή δουλειά».

Ποια είναι, όμως, τα προτερήματα του Ρόκα σύμφωνα με τον Κρόιφ;

«Είναι σοβαρός, επαγγελματίας, δουλευταράς, σκληρός όταν χρειάζεται αλλά και κατανοητικός όταν πρέπει. Έχει πολύ καλές επαφές και νομίζω θα κάνει καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό.

Πρέπει, βέβαια, πρώτα να προσαρμοστεί, να διαβάσει την κατάσταση, να μάθει τον σύλλογο. Όταν καταλάβει που βρίσκεται, είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσει γρήγορα και θα κάνει τα πράγματα καλύτερα. 

Στην ΑΕΚ αυτό έκανε, άλλο Κύπρος και άλλο Ελλάδα, όμως υπάρχουν και αρκετά κοινά σημεία και ομοιότητες στην νοοτροπία, στο πάθος που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σε αυτές τις χώρες.

Είμαι χαρούμενος για εκείνον και του εύχομαι κάθε επιτυχία».
474