Φιόλιτς: «Μέχρι το τέλος της σεζόν θα παλέψουμε για τον τίτλο»

Φιόλιτς: «Μέχρι το τέλος της σεζόν θα παλέψουμε για τον τίτλο» Φιόλιτς: «Μέχρι το τέλος της σεζόν θα παλέψουμε για τον τίτλο»

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Κροατίας παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Ιβάν Φιόλιτς.


Μεταξύ άλλων, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός αναφέρεται στην παρουσία του στην Κύπρο, αλλά και πόσο πολύ τον βοήθησε στο να προσαρμοστεί ο Γκόρντον Σίλντενφελντ. Επίσης, τονίζει ότι η ΑΕΚ είναι ευχαριστημένη με την μέχρι τώρα του αγωνιστική παρουσία…


Διαβάστε απόσπασμα των όσων δήλωσε…

''Αποφάσισα ότι χρειαζόμουν κάτι καινούργιο. Έψαχνα μια ομάδα που θα έχω λεπτά συμμετοχής και μια χώρα που δεν θα είχα πρόβλημα στην προσαρμογή. Έτσι επέλεξα την Κύπρο. Άκουσα ότι ήταν ένα πρωτάθλημα παρόμοιας ποιότητας με αυτό της Κροατίας''.

Για το πώς είναι η ζωή στην Κύπρο είπε…

Ωραία, όλα είναι πραγματικά δροσερά. Αυτό το τμήμα της Κύπρου ήταν παλαιότερα μια αγγλική αποικία. Τα τιμόνια στα αυτοκίνητα βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά. Είναι όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχω έρθει μόνο εδώ για μερικούς μήνες αλλά πραγματικά ο καιρός είναι πολύ καλός και οι άνθρωποι πολύ φιλικοί. Είμαι ενθουσιασμένος.

Για τη θερμοκρασία στη Λάρνακα...

Εδώ, είναι 23-24 βαθμοί Κελσίου τη νύχτα. Είναι πραγματικά άνετα. Είναι μεγάλη η διαφορά με το Βέλγιο που συνεχώς έβρεχε και έκανε κρύο. Όταν ήρθα εδώ ήταν 35-36 βαθμούς όλη την ημέρα. Λόγω αυτών των θερμοκρασιών οι προπονήσεις μας είναι πάντα το πρωί.

Για το γεγονός ότι στην Κύπρο συνάντησε και τον Γκόρντον Σίλντενφελντ …

-Ο Σίλντενφελντ με βοήθησε πολύ όταν ήρθα εδώ, μου έδωσε πολλές συμβουλές. Με βοήθησε να βρω σπίτι. Το εκτιμώ αυτό… Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο από την Ντιναμό. Συχνά βλέπουμε ο ένας τον άλλο. Ξέρω ότι η Κύπρος δεν είναι καλύτερη δυνατή επιλογή αλλά ήθελα να παίζω. Μερικές φορές χρειάζεται να κάνεις ένα βήμα πίσω για να κάνεις δύο μπροστά.

Για τη θέση που αγωνίζεται και τους στόχους της ΑΕΚ...

Παίζω πίσω από τον επιθετικό, την αγαπημένη μου θέση που έπαιζα στη Λοκομοτίβ. Στη βαθμολογία δεν είμαστε εκεί που περιμέναμε αλλά πιστεύω μέχρι το τέλος της σεζόν θα παλέψουμε για τον τίτλο. Η ΑΕΚ ήταν στην δεύτερη θέση τις τελευταίες σεζόν και φέτος θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα πιο πέρα.

Για τους πολλούς ισπανούς που έχει η ομάδα...

-Θα μπορούσα να μάθω ισπανικά καλύτερα παρά ελλήνικά (γέλια...) Πραγματικά πολλοί Ισπανοί στην ομάδα, είναι όλοι έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες. Μπορείτε να το δείτε και από το στυλ παιχνιδιού μας. Στην ομάδα υπάρχουν και δύο ποδοσφαιριστές από τα Σκόπια (σ.σ Τρισκόφσι και Μόισοφ) που με βοήθησαν πολύ κατά την άφιξή μου εδώ.

Πηγή:kerkida
591