«Κακός στο ψηλό παιχνίδι, επαγγελματίας, ηγέτης…» (Ο Φερνάντεθ στο FM)

«Κακός στο ψηλό παιχνίδι, επαγγελματίας, ηγέτης…» (Ο Φερνάντεθ στο FM) «Κακός στο ψηλό παιχνίδι, επαγγελματίας, ηγέτης…» (Ο Φερνάντεθ στο FM)

Ο νέος δεξιός μπακ της ΑΕΚ, ακούει στο όνομα Χοσέ Μανουέλ Φερνάντες. Ας δούμε όμως τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή μέσα από το δημοφιλές παιχνίδι εξομοίωσης ποδοσφαίρου, Football Manager 2020.


Ας ξεκινήσουμε με την καριέρα του 30χρονου ποδοσφαιριστή.   


Όπως βλέπετε, ο Φερνάντες βγήκε από την Κόρδοβα και επέστρεψε εκεί, αφού πέρασε από Σαραγόσα και Οβιέδο. Ο Ισπανός αγωνίστηκε κυρίως στην δεύτερη κατηγορία της χώρας του, ενώ έχει και 11 συμμετοχές στην La Liga. Η ΑΕΚ είναι ο πρώτος του σταθμός εκτός Ισπανίας.

Ας δούμε τις θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί ο Φερνάντες.

Δεν βλέπουμε κάτι που δεν περιμέναμε. Ο Ισπανός παίζει μόνο ως δεξί μπακ χαφ, ενώ αν είναι μεγάλη ανάγκη μπορεί να ανέβει και ως δεξιός μέσος.

Πάμε να δούμε τα χαρακτηριστικά του.

Τι χρειάζεται ένας μπακ χαφ; Να είναι γρήγορος (αντοχή 16, επιτάχυνση 15, αλλά ταχύτητα 12), καλό τάκλιν (13) και μαρκάρισμα (12), σέντρα (12) και λίγη ντρίμπλα (11). Σίγουρα ο Φερνάντες έχει καλά νούμερα για αυτή τη θέση, θα μπορούσε όμως και καλύτερα. Βέβαια, τα «κενά» που δημιουργούνται από τα νούμερα αυτά, ίσως να συμπληρώνονται από την συγκέντρωση (14) και την εργατικότητα (14), ενώ από το ψηλότερο ψυχικό χαρακτηριστικό του είναι η ομαδικότητα (15).

Ας δούμε τι μας λέει ο βοηθός προπονητής της Κόρδοβα για τον Ισπανό ποδοσφαιριστή.

Αντοχή, επαγγελματισμός, σταθερότητα και αφοσίωση είναι κάποια από τις ικανότητες που ξεχωρίζουν. Προσθέτει το γεγονός πως απολαμβάνει τα μεγάλα ματς, ενώ είναι ηγέτης.

Στα αρνητικά, το άλμα του, αλλά δεν είναι και απαραίτητο για μπακ χαφ και το γεγονός πως παίζει μόνο με το ένα πόδι (το δεξί).

Αυτός λοιπόν είναι ο Χοσέ Μανουέλ Φερνάντες την συνοπτική κάρτα του οποίου βλέπετε παρακάτω.Πηγή: balla
630