Τέτε: «Έδωσα τα πάντα για την ΑΕΚ...»

Τέτε: «Έδωσα τα πάντα για την ΑΕΚ...» Τέτε: «Έδωσα τα πάντα για την ΑΕΚ...»

Ο Τέτε είναι ένας ποδοσφαιριστής που σύνδεσε το όνομα του με την ιστορία της ΑΕΚ.


Ένας παίκτης που έμεινε για 5 χρόνια στους κιτρινοπράσινους, έκανε το δικό του ρεκόρ σε συμμετοχές στην Ευρώπη και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους ΑΕΚτζήδες.


Το SPORTIME και ο Γιώργος Λεωνίδου επικοινώνησαν με τον Ισπανό άσο ο οποίος μίλησε για τα πρώτα του συναισθήματα μετά το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών και αποκάλυψε τις μελλοντικές του σκέψεις.

Αναλυτικά η συζήτηση που είχαμε με τον Τέτε:

Αρχικά πόσο δύσκολο ήταν να τελειώσει αυτή η συνεργασία μετά από πέντε χρόνια;
«Θα είναι πολύ δύσκολες μέρες, γνωρίζοντας ότι δεν θα πατήσω πια στα αποδυτήρια και δεν θα παίξω με την παρουσία του κόσμου, είναι το ίδιο με το αντίο σε μια οικογένεια, αλλά μου δίνει επίσης μεγάλη χαρά βλέποντας τον αριθμό των ανθρώπων που με αγαπούν σε μια χώρα μακριά από το σπίτι μου. Αυτό μου δημιουργεί μεγάλη ικανοποίηση».

Τι θα μπορούσες να μας πεις για τη θητεία σου στην ΑΕΚ;
«Ότι έδωσα τα πάντα για την ΑΕΚ, προσπάθησα από τη μέρα που ήρθα να γνωρίσω την ιστορία της και την πρώτη χρονιά έκανα περιοδεία στο νησί για να προσαρμοστώ όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Λατρεύω αυτήν τη χώρα και αυτούς τους ανθρώπους και ελπίζω ότι θα απολαύσετε τις μάχες για την κατάκτηση του τίτλου».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη σου στιγμή στην ΑΕΚ;
«Η πιο δύσκολη στιγμή νομίζω ήταν η περσινή, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Πιστεύω ότι είχαμε ένα σύνολο για πιο ψηλά, όμως ποτέ δεν είχαμε όλη την ομάδα έτοιμη λόγω των τραυματισμών. Επίσης η αλλαγή στον τεχνικό διευθυντή και το προσωπικό ήταν κάτι δύσκολο συναισθηματικά».

Ποια ανάμνηση θα θυμάσαι για πάντα από την ΑΕΚ;
«Πολλές στιγμές έρχονται στο μυαλό, αλλά αναμφίβολα ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου και η συμμετοχή μας στους ομίλους του Europa League».

Είσαι και ο πρώτος σε συμμετοχές στην ΑΕΚ σε αγώνες στην Ευρώπη. Πως νιώθεις για αυτό;
«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το ρεκόρ. Απόλαυσα 5 χρόνια στην ομάδα με αρκετές Ευρωπαϊκές συμμετοχές, κάτι που μου έδωσε αρκετή χαρά. Το απόλαυσα».

Ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες ποτέ;
«Δεν μπορώ να πω ένα άτομο από τα αποδυτήρια, και ακόμη περισσότερο από ένα αποδυτήριο όπως το δικό μας, με την ΑΕΚ να είναι τυχερή που έχει αυτούς τους ανθρώπους εκεί».

Όταν ήρθε η πρόταση πριν πέντε χρόνια από την ΑΕΚ, τι σκέφτηκες; Πως έγινε ακριβώς η επαφή τότε;
«Είχα την ευκαιρία να έρθω ένα χρόνο νωρίτερα, ο Xavi Roca μου είχε τηλεφωνήσει, αλλά είχα ήδη συμφωνήσει σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας στην Ισπανία και όταν δώσεις τον λόγο σου πρέπει να τον εκπληρώσεις.

Eκεί είχα για συμπαίκτη τον Ρουέδα, που αργότερα έπαιξε στην Ομόνοια, και μου είπε τα καλύτερα για την Κύπρο. Άρα την επόμενη χρονιά δεν το σκέφτηκα καθόλου και προσαρμόστηκα γρήγορα. Ήμουν τυχερός που τα άτομα της ΑΕΚ με έκαναν να νιώσω σαν το σπίτι μου από την πρώτη στιγμή».

Ήταν η πρώτη φορά που έφευγες από την Ισπανία για να παίξεις μπάλα; Σε δυσκόλεψε στην αρχή αυτό;
«Στην αρχή ήταν λίγο περίπλοκο λόγω της γλώσσας, όμως οι Ισπανοί και οι Κύπριοι που ήταν στην ομάδα με βοήθησαν πάρα πολύ. Η ποινή μου είναι ότι δεν μιλάω πολύ Ελληνικά, και το έχω μετανιώσει».

Περίμενες ποτέ πως θα μείνεις στην ΑΕΚ για τόσο χρονικό διάστημα;
«Όχι δεν το σκέφτηκα ποτέ πως θα ήμουνα εδώ για τόσα χρόνια συνεχόμενα. Πάντα ένιωθα σημαντικός και παρά την επιθυμία μου να συνεχίσω να έχω καλύτερες οικονομικές προτάσεις, δεν το μετάνιωσα ποτέ».

Όταν ακούς για τον κόσμο της ΑΕΚ, τι σου έρχεται στο μυαλό;
«Πάντα έλεγα πως είμαστε λίγοι αλλά ποιοτικοί και αυτό λέει πολλά για την ΑΕΚ. Είναι εύκολο να είσαι με τις άλλες ομάδες, οι οποίες έχουν συνηθίσει να κερδίζουν, αλλά οι οπαδοί μας είναι πολύ καλοί και όταν παίζουμε ειδικά στην έδρα μας νιώθουμε πολύ άνετα».

Όσον αφορά τη θέση σου, προτιμάς να παίζεις αριστερά στην επίθεση ή να τρέχεις σε όλη τη γραμμή;
«Προτιμώ να παίζω δεξιά, εκεί αγωνιζόμουν στην Ισπανία, και εκεί νιώθω πιο άνετα. Είναι κρίμα που δεν έπαιξα ποτέ σε αυτή τη θέση στην ΑΕΚ, αλλά το έχω απολαύσει αριστερά είτε ως winger είτε έχοντας την επιτήρηση όλης της γραμμής».

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε στο Κυπριακό πρωτάθλημα;
«Νομίζω ο Ζοάο Πέδρο του Απόλλωνα. Είχαμε καλές μονομαχίες, είναι καλό παιδί και υπήρχε πάντα σεβασμός ανάμεσα μας».

Η ΑΕΚ επί παρουσίας σου έφτασε κοντά και σε πρωτάθλημα αλλά δεν τα κατάφερε. Τι πιστεύεις ότι έλειπε από την ομάδα;
«Ναι, ειδικά δύο χρονιές ήμασταν πολύ κοντά από τον καιρό που είμαι εδώ, και θεωρώ πως η ΑΕΚ χρειάζεται ιστορία. Άρχισαν να μας σέβονται περισσότερο και θεωρώ πως αν η ομάδα είναι έτοιμη και δεν έχει τραυματισμούς, τότε θα μπορεί να παλέψει ξανά για το πρωτάθλημα».

Ποιες οι πρώτες σου σκέψεις αναφορικά με το μέλλον σου;
«Θέλω να συνεχίσω να παίζω μπάλα για ακόμη ένα χρόνο, νιώθω δυνατός και σωματικά. Θα πάω σπίτι μου να ξεκουραστώ και μετά θα αρχίσω τον ανταγωνισμό ξανά. Σας ευχαριστώ όλους και… ΠΑΜΕ ΑΕΚ».
706