Έφυγε για να επιστρέψει καλύτερος και σοφότερος…

Έφυγε για να επιστρέψει καλύτερος και σοφότερος… Έφυγε για να επιστρέψει καλύτερος και σοφότερος…

Στο aek24.net μίλησε ο Σάνι Κίνγκσλεϊ και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση να αποχωρήσει.  


«Είναι επαγγελματικοί οι λόγοι. Η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος που όλοι γνωρίζουν ότι είναι μέσα στην καρδιά μου. Είναι ένας σύλλογος που μου έδωσε τόσα πολλά και πιστεύω κι εγώ έδωσα πολλά. Έμαθα πολλά ως παίκτης, μεγάλωσα και αναπτύχθηκα στην ΑΕΚ σαν παίκτης και προπονητής. Ήμουν και στην πρώτη ομάδα για δυο-τρία χρόνια στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας, ενώ πέρασα από όλες τις ηλικίες των ακαδημιών μέχρι και αυτή κάτω των 21. Πιστεύω ότι γνωρίζω την κατεύθυνση που θέλω να ακολουθήσω στην καριέρα μου. Λατρεύω να δουλεύω με παιδιά, θέλω να βοηθήσω πολλούς μικρούς να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Στην ΑΕΚ όλοι γνωρίζουν ότι δούλεψα κατευθείαν με πολλά παιδιά. Ασχολήθηκα προσωπικά με παιδιά. Έχω καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες. Γνωρίζω τους λόγους που δεν μπορούμε να δούμε Κύπριους παίκτες στην πρώτη ομάδα σε όλες τις ομάδες στην Κύπρο».


Ποιος είναι ο λόγος;  
«Ο λόγος είναι πολύ απλός. Το να «δημιουργήσεις» ένα παίκτη που έρχεται από τις ακαδημίες για να παίξει στην πρώτη ομάδα πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις και ένα σύστημα γι’ αυτούς τους παίκτες. Πρέπει να έχεις τις υποδομές».

Αυτός είναι ο λόγος που σε οδήγησε να αποχωρήσεις; Ότι δεν είναι εύκολο να αναπτύξεις ένα ποδοσφαιριστή με τις συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο στο κομμάτι των Ακαδημιών για να παίξουν στην πρώτη ομάδα;
«Προσωπικά πιστεύω δεν μπορώ να το κάνω. Δεν είναι εφικτό. Είμαι έξι χρόνια στις ακαδημίες και δεν μπορώ να το κάνω. Μιλάω για τον εαυτό μου. Για μένα το να μπορέσω να βοηθήσω ένα παίκτη από τις Ακαδημίες να πάει στην πρώτη ομάδα, πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να βελτιώσω τον εαυτό μου. Και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω. Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ, να αποκτήσω την τεχνογνωσία και ελπίζω να επιστρέψω και να τη δείξω».

Διαβάστε ΕΔΩ την μεγάλη συνέντευξη του Σάνι Κίνγκσλεϊ στο aek24.net.
235