Η Νιγηρία και το πλάνο…

Η Νιγηρία και το πλάνο… Η Νιγηρία και το πλάνο…

Στη Νιγηρία αναμένεται να επιστρέψει ο Σάνι Κίνγκσλεϊ που μίλησε για το πλάνο που πρέπει να έχουν οι ακαδημίες για να μπορέσουν να αναδείξουν ποδοσφαιριστές.


«Για την ώρα το 65% της δουλειάς μου είναι στη Νιγηρία είναι με τις ακαδημίες και κάποια πρότζεκτ. Δεν μπορείς να έχει ένα άτομο και να τα κάνει όλα. Προσπαθώ να τους συμβουλέψω για κάποια πράγματα. Χρειάζεσαι τιμ μάνατζερ σε κάθε ομάδα, ακόμη και ψυχολόγους. Πηγαίνετε στην Μπενφίκα, την Πόρτο, την Σπόρτινγκ. Αυτές οι ομάδες πουλάνε παίκτες κατευθείαν από τις ακαδημίες σε μεγάλες ομάδες για 15 και 20 εκατομμύρια. Για να έχεις απαιτήσεις από ένα παιδί πρέπει να τους δώσεις τα πάντα.


Να νιώθει την απόλυτη στήριξη σου. Πρέπει να υπάρχει ένα τετραετές πλάνο για κάθε παιδί. Πως θα μπορέσει να διαχειριστεί καταστάσεις όταν πάει στην ομάδα κάτω των 19; Πρέπει να υπάρχει πλάνο και να αναπροσαρμόζεις αυτό το πλάνο και έτσι δημιουργείς και επαγγελματική νοοτροπία σε όλους. Υπάρχει πλάνο και δεν είναι για ένα και δυο χρόνια αλλά ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Είναι πολύ σημαντικό. Θα περιμένω λίγο και θα πάω στη Νιγηρία και θα αρχίσω να δουλεύω σε κάτι πολλά υποσχόμενο για το μέλλον».

Διαβάστε ΕΔΩ την μεγάλη συνέντευξη του Σάνι Κίνγκσλεϊ στο aek24.net.
597