Γιάννου: «Στόχος να ετοιμάσουμε παίκτες για να παίξουν στο ΑΕΚ Αρένα»

Γιάννου: «Στόχος να ετοιμάσουμε παίκτες για να παίξουν στο ΑΕΚ Αρένα» Γιάννου: «Στόχος να ετοιμάσουμε παίκτες για να παίξουν στο ΑΕΚ Αρένα»

Ο Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών της ομάδας μας Παναγιώτης Γιάννου, μίλησε στο AEK Larnaca TV για την δομή των ακαδημιών της ΑΕΚ μας. 


Αναλυτικά:


Για τη δομή των ακαδημιών της ΑΕΚ:

"Πρώτα από όλα επειδή εκπροσωπώ όλη την ακαδημία, ποδοσφαιριστές και προπονητές θέλω να χαιρετήσω την απόφαση της διοίκησης για μετονομασία του αθλητικού κέντρου των ακαδημιών σε Νικόλα Θεοδώτου. Ο Νικόλας μας θα είναι πάντα μαζί μας. Κατά δεύτερο να ευχαριστήσουμε το ΑΕΚ Larnaca TV που είναι δίπλα στις ακαδημίες. Όσο αφορά τη δομή των ακαδημιών, έχουμε την ομάδα Κ19 που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας. Έχουμε τις ομάδες Κ14,15,16,17 που αγωνίζονται στα ελίτ πρωταθλήματα, αλλά και την Κ13, που αγωνίζεται στην Κ14 για να αγωνιστεί και να είναι πιο έτοιμη. Το πλάνο ανά κατηγορία είναι διαφορετικό όπως και οι στόχοι. Ας υποθέσουμε ότι είμαστε ένα σχολείο, το πλάνο μας είναι να βελτιώνονται ανά ηλικία και να κάνουν την επόμενη χρονιά το επόμενο βήμα. Αν μπορούν κάποια παιδιά να ανέβουν δύο ηλικίες κάποια παιδιά θα το κάνουν, ούτως ώστε να φτάσουν στην πρώτη ομάδα, όσοι μπορούν".

Για τις εγκαταστάσεις:

"Έχουμε εξαιρετικές εγκαταστάσεις, δεν παινεύουμε τα γένια μας, ισχύει. Το προπονητικό κέντρο μας προσφέρει τα πάντα, εξαιρετικές συνθήκες και για ποδοσφαιριστές και για τους προπονητές. Επίσης και στο γήπεδο του Καλού Χωριού, που κάνουν προπονήσεις οι μεγάλες ηλικίες μας, υπάρχει γυμναστήριο, γραφεία, αίθουσα για μαθήματα και πιστεύω είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτές τις συνθήκες εργασίας".

Γιατί ένας νεαρός να επιλέξει τις ακαδημίες της ΑΕΚ:

"Αρκετοί λόγοι, να ξεκινήσουμε με τις εγκαταστάσεις. Πιστεύω ότι το περιβάλλον της προπονητικής εκπαίδευσης του παίκτη είναι εξαιρετικό. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι το προπονητικό τιμ που έχουμε στην ακαδημία είναι εξαιρετικό, συνεχίζουμε χωρίς καμία αλλαγή, αυξήσαμε και τους προπονητές μας. Άλλος λόγος είναι το πλάνο που υπάρχει από το συμβούλιο και την ακαδημία, για να προωθηθούν παίκτες, πρέπει να παίζουν παίκτες από τις ακαδημίες, από εκεί και πέρα είναι δουλειά μας να τους ετοιμάσουμε".

Αν υπάρχει συνεργασία και επαφή με τον Αρνάλ Κόντε;

"Ναι υπάρχει καθημερινή επαφή, πλάνο στο οποίο δουλεύουμε. Η ουσία όλης της δουλειάς μας είναι να πάει παίκτης από την ακαδημία να μείνει και να διεκδικήσει, πάνω σε αυτό δουλεύουμε καθημερινά και πιστεύω θα το πετύχουμε γιατί ο ίδιος ο Αρνάλ το θέλει πολύ".

Ο στόχος των ακαδημιών...

Ο στόχος μιάς ακαδημίας είναι πολυδιάστατος. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε καλούς χαρακτήρες, παιδιά που θα βγουν στην κοινωνία και να είναι σωστοί. Όμως αν μιλήσουμε για το αγωνιστικό, θεωρώ ότι σε κάθε προπόνηση ο παίκτης φεύγοντας πρέπει να είναι βελτιωμένος σε όλους τους τομείς, αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος. Στο τέλος της χρονιάς θα αξιολογήσουμε τον κάθε παίκτη σε ποιο επίπεδο βρίσκεται. Απώτερος στόχος μας όλους είναι να ετοιμάσουμε παίκτες να παίξουν στο ψηλότερο επίπεδο στο ΑΕΚ Αρένα για την ΑΕΚ και να υλοποιήσουμε όλοι τα όνειρα μας.

Το μήνυμα του Παναγιώτη Γιάννου προς τους γονείς των παικτών των ακαδημιών.

"Να αφήσουν τους μικρούς να απολαύσουν το άθλημα. Να τους υποστηρίζουν και να μην τους πιέζουν. Ας τους αφήσουμε μόνους τους να δουλέψουν γιατί στην τελική όταν γίνουν ενήλικοι θα είναι μόνοι τους και θα πρέπει να δουλέψουν για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα". 
475