Τα δεδομένα με Σιαθά και η επόμενη μέρα...

Τα δεδομένα με Σιαθά και η επόμενη μέρα... Τα δεδομένα με Σιαθά και η επόμενη μέρα...

Η υπόθεση του Θεοδόση Σιαθά όσο περίπλοκη κι αν δείχνει αυτή τη στιγμή, άλλο τόσο απλή μπορεί να γίνει εάν διαφοροποιηθούν κάποια υφιστάμενα δεδομένα.

Η ΑΕΚ διέψευσε πως κατέθεσε πρόταση κι όντως δεν κατέθεσε σε επίσημη μορφή ως σωματείο, ωστόσο είναι γεγονός ότι ενδιαφέρεται για τον ποδοσφαιριστή, εκτός κι αν με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο 24ωρο αποφασίσει να αποσυρθεί. Η ιστοσελίδα μας παραθέτει τα επτά σημεία της συγκεκριμένης υπόθεσης:


1) Η ΑΕΚ δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση προς τη Νέα Σαλαμίνα για τον παίκτη, αλλά μεταφέρθηκε στους «ερυθρόλευκους» η προσφορά της μέσω του μάνατζέρ του. Επί του παρόντος, δεν είναι διατεθειμένη να πάει κατ’ ιδίαν στην ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία πάντως, από την πλευρά της, θέλει επίσημο έγγραφο από την ΑΕΚ…


2) Η Νέα Σαλαμίνα απέρριψε, σε πρώτη φάση, την προσφορά της ομάδας της Λάρνακας.

3) Η προσφορά της ΑΕΚ είναι η εξής: καταβολή πέντε χιλιάδων ευρώ στη Νέα Σαλαμίνα με τις υπογραφές, συν μπόνους εάν καταγράψει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών στην ενδεκάδα, μπόνους κλήσης στην Εθνική, ακόμη και μπόνους στο πρώτο του παιχνίδι με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, συν ποσοστό μεταπώλησης στο 20%.

4) Ο Σιαθάς είναι ελεύθερος, ωστόσο το εμπόδιο είναι τα εκπαιδευτικά δικαιώματα που ανήκουν στη Νέα Σαλαμίνα και ανέρχονται στις 110.000 ευρώ. Αυτό ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο. Η ΑΕΚ δεν προτίθεται να δώσει αυτά τα χρήματα στους «ερυθρόλευκους», ούτε υπό τη μορφή μπόνους.

5) Τι σημαίνει ο αριθμός… 4, από μια άλλη σκοπιά: ο ποδοσφαιριστής για να μπορεί να αγωνιστεί από το καλοκαίρι σε άλλη ομάδα, θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά η Νέα Σαλαμίνα στο θέμα των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, μπορεί να συμφωνήσει/υπογράψει με άλλη ομάδα, αλλά θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν από τον Ιανουάριο του 2022, χωρίς οι «ερυθρόλευκοι» να δικαιούνται να πάρουν κανένα χρηματικό αντίτιμο.

6) Η Νέα Σαλαμίνα κατέθεσε πρόταση παραμονής στον Σιαθά, αλλά ο ίδιος επιθυμεί να αλλάξει παραστάσεις και να συνεχίσει στην πρώτη κατηγορία.

7) Με τα υφιστάμενα δεδομένα, η μεταγραφή ΔΕΝ πρόκειται να προχωρήσει, τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι. Για να ανατραπούν, θα πρέπει είτε η ΑΕΚ να στείλει κατευθείαν επίσημη πρόταση (κάτι που δύσκολα θα συμβεί), είτε η Νέα Σαλαμίνα να αποδεχθεί την προσφορά που έχει στα χέρια της, μέσω του εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή. Πάντως, ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να αποσύρει το ενδιαφέρον της, εάν δεν αλλάξουν άμεσα τα υφιστάμενα δεδομένα.

Πηγή: balla
562