Ο Καταλά και το μεγάλο πλεονέκτημα του!

Ο Καταλά και το μεγάλο πλεονέκτημα του! Ο Καταλά και το μεγάλο πλεονέκτημα του!
Ομολογώ ότι περισσότερο από καθετί άλλο, το τελευταίο διάστημα μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον-με θετικές εντυπώσεις-οι τοποθετήσεις του Νταβίντ Καταλά. 
 
Θα έγραφα ότι με εκπλήσσει ευχάριστα, αλλά τον χαρακτήρα του τον γνωρίζαμε έτσι κι αλλιώς από την προηγούμενη του θητεία ως ποδοσφαιριστής κι αρχηγός της ΑΕΚ.
Μετρημένος και σοβαρός. Αυτά τα στοιχεία που έδειξε τότε ως παίκτης, τα δείχνει κι ως προπονητής. Προσέξτε: δεν βιαζόμαστε να κρίνουμε τις προπονητικές του ικανότητες, αλλά αποκλειστικά και μόνο τη νοοτροπία του και τον τρόπο σκέψης του.

Πριν από το ντέρμπι με την Ομόνοια, είχε δηλώσει πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όπως έχω γράψει και πρόσφατα, ο Καταλά προτίμησε τον δύσκολο αντί τον εύκολο δρόμο: ούτε αναφέρθηκε σε νέα ομάδα, ούτε στις 19 μεταγραφές, ούτε στην έλλειψη ομοιογένειας, ούτε τίποτα. Το ‘κοψε μονομιάς!

Μετά το ντέρμπι, με τον ενθουσιασμό από τη νίκη να βρίσκεται στο ζενίθ, προτίμησε να χαμηλώσει άμεσα τους τόνους -πιο άμεσα δεν γινόταν. «Να σας παρακαλέσω να μην νομίζετε ότι είναι όλα καλά». Δεν έμεινε, όμως, μέχρι εκεί. «Είμαστε στο σωστό δρόμο, όμως περιμένουμε πολύ περισσότερα. Μεγαλύτερη βελτίωση». Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε τη νίκη είναι

Ειλικρινά δεν θυμάμαι από πότε έχω ν’ ακούσω τόσο προσγειωμένα λόγια από έναν προπονητή, μετά από μία τόσο σημαντική-για πολλούς λόγους-νίκη. Ο Καταλά γνωρίζει πολύ καλά, αφενός πως η ΑΕΚ έχει ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες, αφετέρου ότι μια επιτυχία από μόνη της δεν φέρνει την ευτυχία (βλέπε επίτευξη των στόχων). Χρειάζονται (πολλές) περισσότερες.

Μπορεί ως προπονητής να είναι άπειρος, αλλά έχει φάει με το κουτάλι τα γήπεδα και ξέρει στον απόλυτο βαθμό τα αποδυτήρια της ΑΕΚ, τη νοοτροπία της και το τι χρειάζεται για να πετύχει στις εγχώριες διοργανώσεις. Έχει τεράστια θέληση να πετύχει, σε μια ομάδα που συνδέθηκε μαζί της και δεν έκρυψε την επιθυμία του να επιστρέψει σ’ αυτήν ως προπονητής. Κάτι που έγινε πραγματικότητα, νωρίτερα απ’ ότι κι ο ίδιος θα περίμενε.

Πιθανολογώ, ή μάλλον είμαι βέβαιος γι’ αυτό, πως η απειρία του θα του κοστίσει και θα φανεί σε κάποια παιχνίδια, κάτι απολύτως φυσιολογικό. Ακόμη καλά καλά πανηγυρίζει σαν… παίκτης. Δείτε την αντίδρασή του στο δεύτερο γκολ επί της Ομόνοιας και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ!

Ωστόσο, ο Καταλά διαθέτει κάποια εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία που δεν τα διέθεταν οι προηγούμενοι προπονητές. Κι αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του ιδίου…
 
Balla.com
 
544