Χριστοφίδης: «Είναι πολύ δύσκολο να πετύχει στην ένσταση ο Απόλλωνας»

Χριστοφίδης: «Είναι πολύ δύσκολο να πετύχει στην ένσταση ο Απόλλωνας» Χριστοφίδης: «Είναι πολύ δύσκολο να πετύχει στην ένσταση ο Απόλλωνας»

Ο νομικός Γιώργος Χριστοφίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους, ώστε να μεταφέρει τις δικές του απόψεις όσον αφορά στο πολύκροτο ζήτημα με τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών των παικτών της ΑΕΚ και της ένστασης την οποία υπέβαλε ο Απόλλωνας.


Σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασε λέγοντας πως πάντα υπάρχουν περιθώρια λάθους, είναι πολύ δύσκολο να πετύχει στην ένσταση ο Απόλλωνας και πως για διάφορους λόγους ίσως είναι καταδικασμένη σε απόρριψη. Διότι όπως είπε, «οι παίκτες από τη στιγμή που είχαν διαβεβαίωση από το Υπουργείο αλλά και από την ίδια τη Διοργανώτρια Αρχή».


Αρχικά είπε: «Οι εκτιμήσεις ξέρετε πολύ καλά ότι πολλές φορές δεν πρέπει να γίνονται διότι κάποια γεγονότα δεν δημοσιοποιούνται και δεν υπάρχει συνολική εικόνα. Είναι μια πρωτοφανής υπόθεση η οποία θα διατηρήσει την αγωνία και την προσοχή σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αφορά σε θέμα πανδημίας, αμφισβήτησης ακριβής αποτελεσμάτων και διαδικασίας, η οποία δεν προβλέπεται από κανένα πρωτόκολλο ή κανονισμό στον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο».

Και πρόσθεσε: «Γίνεται σοβαρή συζήτηση για παρόμοια ζητήματα και στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι ενδιαφέρον και από νομικής, πραγματικής, αθλητικής και επιστημονικής άποψης. Υπάρχει προθεσμία που το υφιστάμενο σωματείο αμφισβητεί το κύρος του αγώνα μέσα στην οποία οφείλει να υποβάλει την ένστασή του με λεπτομερείς λόγους που αμφισβητεί το κύρος του αγώνα. Η διαδικασία καταχωρείται στην ΚΟΠ, ειδοποιείται η άλλη πλευρά που εμφανίζεται στη διαδικασία, καταρτίζεται φάκελος, δίδονται οδηγίες για υπεράσπιση από τις δύο πλευρές.

Εμφανίζονται οι ομάδες ενώπιων του Αθλητικού Δικαστή. Δεν ξέρω λόγω των μέτρων πως θα γίνει η διαδικασία, ίσως και μέσω διαδικτυακής οπτικής επαφής, αλλά ο Αθλητικός Δικαστής θα ακούσει και τις δύο πλευρές για διάφορα ζητήματα».
321