Νέα εξέλιξη - Από παράταση σε παράταση μας παίρνει το Υπουργείο

Νέα εξέλιξη - Από παράταση σε παράταση μας παίρνει το Υπουργείο Νέα εξέλιξη - Από παράταση σε παράταση μας παίρνει το Υπουργείο

Ραδιοφωνικές δηλώσεις από τον Σύμβουλο του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, σχετικά με το πόρισμα από την υπόθεση των δειγμάτων από τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.


Απόσπασμα των δηλώσεων του στο ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0:


«Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα. Θα ακολουθήσει προετοιμασία πορίσματος και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μέσω του πορίσματος μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Δεν μπορεί να λεχθεί από τώρα ακριβής ημερομηνία. Πιθανόν Πέμπτη ή Παρασκευή τα προκύψουν αποτελέσματα και στη συνέχεια θα ετοιμαστεί το πόρισμα».

Ακολούθως τόνισε τα εξής όσον αφορά στη διαδικασία που παίρνει κάποιες μέρες: «Όσον αφορά στην έρευνα στα χημεία και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε ολοκληρώθηκαν, όπως είπε, οι έρευνες, αλλά χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση και επεξεργασία των δειγμάτων από το Ινστιτούτο αναφοράς του Υπουργείου Υγείας που είναι το Νευρολογίας και Γενετικής. Χρειάζεται μια διαδικασία που παίρνει κάποιες μέρες. Ας επιδείξουμε υπομονή γιατί χρειάζεται χρόνος για να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάποια παραβίαση υγειονομικού πρωτοκόλλου. Είναι σε εξέλιξη οι έρευνες μετά από τις οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και της επεξεργασίας δειγμάτων και της πλατφόρμας όπου γίνεται η καταχώρηση στοιχείων».
289