Μίλησε ο πρόεδρος: «Η ΚΟΠ δεν επικοινώνησε μαζί μας – Η φυγή του Μπρούνο μας επηρέασε θετικά»

Μίλησε ο πρόεδρος: «Η ΚΟΠ δεν επικοινώνησε μαζί μας – Η φυγή του Μπρούνο μας επηρέασε θετικά» Μίλησε ο πρόεδρος: «Η ΚΟΠ δεν επικοινώνησε μαζί μας – Η φυγή του Μπρούνο μας επηρέασε θετικά»

Το φούτσαλ είναι ένα άθλημα που περνούσε τι δικές του δυσκολίες πριν από την πανδημία του κορονοϊού.


Με τον ερχομό της πανδημίας και στην Κύπρο, τα τμήματα του φούτσαλ δεν θα μπορούσαν να μην πληγούν, όπως τόσος και τόσος κόσμος στη χώρα μας.  


Το SPORTIME και ο Γιώργος Λεωνίδου επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο της φουτσαλικής ΑΕΚ, Θεόδωρο Αντωνίου, ο οποίος μας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα του αθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:   

Πρόεδρε καλησπέρα και σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέτετε. Αρχικά να σας ρωτήσουμε πως βιώνετε εσείς προσωπικά την όλη κατάσταση με τον κορονοϊό.
«Υπομονετικά όπως όλος ο κόσμος! Οι συνθήκες που επικρατούν είναι πράγματι πρωτόγνωρες όμως είμαι αισιόδοξος ότι όλο αυτό θα περάσει σαν ένας κακός εφιάλτης».

Γνωρίζουμε πως το φούτσαλ είναι ένα άθλημα με τις δικές του οικονομικές δυσκολίες. Η πανδημία φαντάζομαι θα το έχει πλήξει περισσότερο.
«Αδιαμφισβήτητα! Το άθλημα του φούτσαλ δυστυχώς, και λυπούμε ειλικρινά για αυτό που λέω, ήταν διαχρονικά και εξακολουθεί να είναι ο φτωχός συγγενής της Ομοσπονδίας. Οι ομάδες είχαν από πριν οικονομικά και άλλα προβλήματα, αναπόφευκτα η αναπάντεχη διακοπή έκανε ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση».

Πιστεύετε ότι θα δούμε και άλλες συνέπειες στον χώρο του φούτσαλ όταν περάσει ο κορονοϊός; Όπως για παράδειγμα κλείσιμο τμημάτων;
«Δεν θέλω να κινδυνολόγο, ωστόσο θα ήμουν τουλάχιστον αφελής αν έλεγα ότι αυτό δεν είναι ορατό. Σκεφτείτε ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια έκλεισαν, χωρίς να υπάρχει το πρόβλημα του κορονοϊού, γύρω στα 30 τμήματα φούτσαλ. Από 3 κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν πέραν των 30 ομάδων φτάσαμε στο σημείο να έχουμε μόνο μια κατηγορία αποτελούμενη από 9 ομάδες. Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει».

Η ΑΕΚ πως διαχειρίστηκε οικονομικά την όλη κατάσταση; Εννοώ με τους παίκτες σας τα βρήκατε για παράδειγμα το πόσα λεφτά θα πάρουν αν δεν συνεχιστεί το πρωτάθλημα;
«Ακόμη, δεν μας το επιτρέπουν οι συνθήκες να το πράξουμε αν και θα το θέλαμε. Οι παίχτες μας ήταν ήδη πληρωμένοι τον μισθό που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο από πριν την έξαρση της πανδημίας. Όλα τα έσοδα μας από τότε έχουν παγώσει, δεν υπάρχει το παραμικρό έσοδο ενώ τα λειτουργικά έξοδα συνεχίζουν να τρέχουν.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι η ομοσπονδία από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου μαζί με τα σωματεία Φούτσαλ. Το πρωτάθλημα μας ακόμη δεν έχει τερματιστεί οριστικά. Η κυβέρνηση έχει δώσει το πράσινο φως για έναρξη των προπονήσεων από 18/5 αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος (αφού εμείς δεν εμπίπτουμε σε αυτή την κατηγορία αφού αγωνιζόμαστε σε κλειστές αίθουσες) ότι η επανέναρξη είναι πολύ δύσκολη έως και αδύνατη για το δικό μας πρωτάθλημα».

Οι ξένοι παίκτες σας Πρόεδρε βρίσκονται στην Κύπρο ή έχουν αποχωρήσει;
«Ο Ιράκλι έχει επιστρέψει στην πατρίδα του με πτήση που οργάνωσε η πρεσβεία της χώρας του. Οι δύο Βραζιλιάνοι βρίσκονται ακόμη «εγκλωβισμένοι» στην χώρα μας».

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα σας τα πήγαινε πολύ καλά λίγο πριν τη διακοπή και ήταν αήττητη για πολλά παιχνίδια συνεχόμενα. Έχασε ναι μεν τον Μπρούνο που πήγε μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ αλλά οι κινήσεις που έγιναν βελτίωσαν ακόμη περισσότερο την όλη εικόνα.
«Είναι αλήθεια ότι η ομάδα μας βρισκόταν σε πάρα πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό πριν την διακοπή. Ίσως να είμαστε και οι πιο αδικημένοι από όλο αυτό. Δώσαμε σκληρή μάχη φέτος για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, τα καταφέραμε και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Η φυγή του Μπρούνο, του οποίου την αξία δεν αμφισβητώ, μόνο θετικά επηρέασε την ομάδα μας. Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος βλέποντας τα αποτελέσματα μας από τον Ιανουάριο και εντεύθεν. Επίσης στον πρώτο και μοναδικό αγώνα που δώσαμε μέχρι σήμερα με τον Μπρούνο ως αντίπαλο δώσαμε ξεκάθαρες απαντήσεις, προς πάσα κατεύθυνση, κερδίζοντας με 7-3!!».

Και τέλος ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ που θα θέλατε να στείλετε;
«Θα ήθελα καταρχάς να ευχηθώ σε όλους να περάσουν αυτή την δύσκολη κατάσταση όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Να έχουμε όλοι την υγεία μας και θα επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί σε όλα αυτά που μας έχουν λείψει».

Πηγή: sportime
38066