Ο Φαντάρος βλέπει έναρξη πρωταθλήματος στο φούτσαλ

Ο Φαντάρος βλέπει έναρξη πρωταθλήματος στο φούτσαλ Ο Φαντάρος βλέπει έναρξη πρωταθλήματος στο φούτσαλ

Ο γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Γιώργος Φαντάρος, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για το θέμα του futsal.

«Το θέμα δεν είναι απλό. Το futsal περνά μια μεγάλη κρίση που έχει ξεκινήσει εδώ και χρονιά. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πολύ πιο βαθύ. Δεν υπάρχουν σωματεία από πίσω, μόνο μεμονωμένα άτομα που αγωνίζονται νυχθημερόν για το άθλημα. Αν ήταν οικονομικό το θέμα, θα ήταν πολύ εύκολο να λυθεί. Δεν μπορούμε να βρούμε χορηγούς. Δεν υπάρχει διάθεση. Μετά τον 15Αύγουστο, θα δούμε τι θα κάνουμε. Και να ξεκινήσουμε και να το τελειώσουμε το πρωτάθλημα, δεν τελειώνει το θέμα. Το futsal πρέπει να αναδομηθεί.

Πρέπει να αναπτυχθεί από τη βάση του. Πρέπει να μπει στα σχολεία. Πρέπει τα σωματεία να κινητοποιηθούν. Πρέπει να γίνει όπως με το γυναικείο πρωτάθλημα. Γιατί έχουμε γυναικείο; Γιατί μας το επέβαλε η UEFA. Θα το κάνει το ίδιο και με το futsal. Το πρωτάθλημα θα γίνει φέτος. Αλλά αν το κάνουμε, απλά για να το κάνουμε θα βρούμε τα ίδια προβλήματα και πάλι μπροστά μας. Υπάρχει ένας σχεδιασμός. Πρέπει να βρεθούν ριζικές λύσεις, γιατί αν δεν το κάνουμε, του χρόνου, θα έχουμε τα ίδια».

Για την ανάγκη εξεύρεσης εταιρείας-χορηγού: «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Θα γίνουν προσπάθειες. Πρέπει να αναβαθμίσουν το προϊόν για να τον πουλήσουμε. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τα σωματεία».

354