Αποκαλυπτική συνέντευξη Ιραόλα! Το στυλ που θέλει να παίξει, ο Μουρίγιο και η φιλοσοφία του

Αποκαλυπτική συνέντευξη Ιραόλα! Το στυλ που θέλει να παίξει, ο Μουρίγιο και η φιλοσοφία του Αποκαλυπτική συνέντευξη Ιραόλα! Το στυλ που θέλει να παίξει, ο Μουρίγιο και η φιλοσοφία του

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής της ΑΕΚ παραχώρησε ο Άντονι Ιραόλα!


Ο Βάσκος τεχνικός μίλησε σε ραδιόφωνο της πατρίδας του και το Balla σας μεταφέρει αυτούσια τη συνέντευξή του, από την οποία προκύπτουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία:


Πώς αντιμετωπίζεις την πρώτη σου εμπειρία σε επαγγελματική ομάδα;
«Με μεγάλη όρεξη. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει έλλειψη εμπειρίας ως προπονητής, αλλά έχω μεγάλη διάθεση και όρεξη να τα καταφέρω. Έχω γνώσεις και εμπειρίες από την ποδοσφαιρική μου καριέρα».

Πώς προέκυψε η ΑΕΚ;
«Προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες. Εγώ γνώριζα τον Άντερ Μουρίγιο που ανέλαβε τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Για μένα είναι μία καλή ευκαιρία».

Υποθέτουμε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Μουρίγιο…
«Ναι, είναι προφανές. Πιστεύω πως οι πληροφορίες έδωσε για μένα ήταν καλές και τώρα πρέπει να ανταποκριθώ με καλή δουλειά και να προσπαθήσω να κάνω ό,τι πρέπει»

Αναλαμβάνεις μία ομάδα που τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα και πήρε το Κύπελλο, ενώ αντικαθιστάς τον Ιμανόλ Ιντιάκεθ. Μίλησες μαζί του για την ΑΕΚ;
«Όχι δεν μίλησα με τον Ιντιάκεθ, αλλά γνωρίζει πως θα τον αντικαταστήσω. Οι αναφορές που έχω για την ομάδα είναι πολύ καλές. Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύ καλή δουλειά. Αυτή τη σεζόν η ομάδα τερμάτισε τέταρτη και κατέκτησε το Κύπελλο, είχε πολλά χρόνια να πάρει κάποιο τίτλο. Θα παίξουμε και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό είναι επιπλέον κίνητρο».

Έχετε πρώτα τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η είσοδος τους ομίλους είναι ο πρώτος σας στόχος;
«Ναι, προφανώς αυτός είναι ο στόχος. Είναι δύσκολο βέβαια. Η ΑΕΚ μόνο μια φορά στην ιστορία της έφτασε στους ομίλους. Επιπλέον φέτος άλλαξε η δομή των προκριματικών και δεν μας βολεύει αυτό. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο και να παίξουμε στο μάξιμουμ όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.»

Αυτή τη σεζόν ήσουν στην Αντιγκουόκο. Δεν ξέρω αν περίμενες να έρθει τόσο γρήγορα η ευκαιρία να προπονήσεις στην ελίτ…
«Ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο πότε θα έρθουν οι ευκαιρίες. Ευτυχώς έχω αυτή την ευκαιρία και αυτό που με απανσχολεί τώρα είναι να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη αυτών που με επέλεξαν. Έχω μία σημαντική πρόκληση. Πάω σε μία ομάδα που πάει καλά. Δεν χρειάζεται να αλλάξω πολλά πράγματα. Θα υπάρξει συνέχεια στην ομάδα με κάποιες διαφοροποιήσεις. Είναι μία σημαντική πρόκληση. Και καθώς ξεκινώ τώρα ως προπονητής, η ΑΕΚ είναι για μένα μία ελκυστική επιλογή».

Θα πας μόνος σου ή με συνεργάτες στην ΑΕΚ;
«Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει οριστικά όλο το τιμ. Σίγουρα ένα μέρος του τιμ του Ιμανόλ θα συνεχίσει μαζί μου. Βοηθός είναι ο Ιδάλγο, με τον οποίο υπήρξαμε αντίπαλοι. Θα είναι μία μεγάλη βοήθεια για μένα, γνωρίζει τους παίκτες και το πρωτάθλημα. Θα δούμε τις επόμενες μέρες όλες τις λεπτομέρειες για το τιμ, αλλά πολλοί από αυτούς που ήταν στο τιμ θα συνεχίσουν».

Πας σε μία ομάδα και σε μία χώρα που ζουν έντονα το ποδόσφαιρο. Πιέζουν πολύ οι οπαδοί στην εξέδρα…
«Αυτό είναι ωραίο, χρειάζεται το πάθος, είναι θετικό να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Πιστεύω ότι είναι μία ομάδα σοβαρή που πάει καλά. Όποιος είναι στο ποδόσφαιρο, στην τελική, πρέπει να μάθει να ζει μ’ αυτή την πίεση. Ελπίζω να τα καταφέρω».

Είχες πολλούς προπονητές στην καριέρα σου στην Μπιλμπάο. Ποιο στιλ ποδοσφαίρου θέλεις στην ομάδα σου; Τι θα δούμε στην ΑΕΚ;
«Αυτό είναι δύσκολο, γιατί μπορεί να θες κάτι και στην πράξη να γίνει κάτι διαφορετικό. Εγώ θέλω η ομάδα να έχει ένταση, να συμβαίνουν πράγματα, να μην είναι στατική, να είμαστε πρωταγωνιστές, να είμαστε στην αντίπαλη περιοχή. Στην τελική αυτό θέλουμε όλοι οι προπονητές. Το δύσκολο είναι να το κάνεις, να ξεπερνάς τον αντίπαλο και να επιβάλλεις το παιχνίδι σου».

Τώρα που ξεκινάς την προπονητική σου καριέρα, ονειρεύεσαι να προπονήσεις μια μέρα την Αθλέτικ Μπιλμπάο;
Έχω πολλά να σκεφτώ τώρα με την ΑΕΚ, είναι μία μεγάλη πρόκληση. Για μένα που δεν έχω εμπειρία στους πάγκους η πρόκληση που έχω μπροστά μου είναι αρκετή και δεν μπορώ να σκέφτομαι κάτι άλλο.

Πάντα είναι χαρά να μιλάμε μαζί σου. Καλή επιτυχία Άντονι, θα βλέπουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τι θα κάνεις στην ΑΕΚ. Καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ πολύ.

Πηγή: balla
774