Συνέντευξη Καραπατάκη με... ελέφαντα, κόσμο και απαντήσεις

Συνέντευξη Καραπατάκη με... ελέφαντα, κόσμο και απαντήσεις Συνέντευξη Καραπατάκη με... ελέφαντα, κόσμο και απαντήσεις

Δεν μιλά συχνά, αλλά όταν το κάνει οι τοποθετήσεις του έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον.


Ο λόγος για τον Άντρο Καραπατάκη, με τον Πρόεδρο της ΑΕΚ να δίνει μια αποκλειστική συνέντευξη στον Γιώργο Λεωνίδου. Μιλώντας στο SPORTIME απαντά για το οικονομικό νοικοκύρεμα της ομάδας, την ανέγερση της «Αρένας» και για άλλα πολλά ζητήματα.


Ακολουθεί αυτούσια η συζήτηση που είχαμε με τον Άντρο Καραπατάκη:

 • Πρόεδρε θα ξεκινήσω λίγο διαφορετικά. Από τον Δεκέμβριο του 2013 είστε στο τιμόνι αυτής της διοίκησης. Θα ήθελα ένα σύντομο απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας σας στην ΑΕΚ.

«Αναλάβαμε τον Δεκέμβριο του 2013 όταν η ΑΕΚ έμεινε ακέφαλη, με πολλά προβλήματα, με 4 εκατομμύρια χρέος και πολλές υποχρεώσεις. Μέσα σε μια μέρα συγκροτήσαμε συμβούλιο και είναι το ίδιο μέχρι σήμερα. Η προτεραιότητα τότε ήταν να μπουν σε μια τάξη τα οικονομικά για να κερδίσουμε αξιοπιστία και να οργανώσουμε την ομάδα για τον επόμενο χρόνο. Στην πορεία η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Από τον πρώτο μήνα καταλήξαμε σε συμφωνία με τους παίκτες, και όχι μόνο, για ένα πρόγραμμα αποπληρωμής. Σκεφτήκαμε τις επόμενες προτεραιότητες μετά, όπως πχ για το πως θα προετοιμάσουμε την ομάδα και την κατασκευή του γηπέδου κτλ.».

 • Τότε Πρόεδρε στην ομάδα ήταν και ο Καταλά που είναι σήμερα προπονητής. Ξέρουμε ότι πρώτος συμφώνησε και έβαλε πλάτη για να βοηθηθεί η ΑΕΚ.

«Για να είμαι σωστός ήταν ο Νταβίντ και ο Μουρίγιο. Ίσως να επηρέασαν τους άλλους γιατί ήταν οι δύο πρώτοι που συμφώνησαν μαζί μας. Είχαν εμπιστοσύνη οι υπόλοιποι ότι θα κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε και βοήθησαν πολύ την κατάσταση».

 • Ποιο το μυστικό του οικονομικού νοικοκυρέματος της ΑΕΚ επί διοίκησης Άντρου Καραπατάκη;

«Η διαχείριση των οικονομικών είναι η δουλειά μας. Ξοδεύεις πάντα πιο λίγα από αυτά που παίρνεις, όχι τα ίδια αλλά πιο λίγα. Βοήθησε πολύ ότι κτίσαμε γρήγορα ομάδα πρωταγωνιστική, ήρθαν έσοδα από Ευρώπη, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα. Και έτσι πήγαμε σε ένα πλάνο. Έχουμε πολύ καλούς χορηγούς και μπήκε ένα πλάνο που ακολουθούμε πιστά. Ποτέ δεν καθυστερήσαμε να πληρώσουμε κάποιον και αυτό βοηθά στην αξιοπιστία. Όποιος θα έρθει να δουλέψει εδώ το ξέρει αυτό».

 

 • Πρόεδρε για το αγωνιστικό δεν θα ρωτήσω πολλά γιατί ξέρω ότι δεν σας αρέσει να μιλάτε και πολύ για αυτό. Όμως θα ήθελα ένα σχόλιο για τον μέχρι τώρα προγραμματισμό του κύριου Ρόκα. Ποια η άποψη του Άντρου Καραπατάκη;

«Η τακτική μου από την πρώτη μέρα είναι να προσλαμβάνω επαγγελματίες στον κάθε τόπο. Η ευθύνη μου είναι να προσλάβω τους κατάλληλους επαγγελματίες. Και από τη στιγμή που συμφωνήσουμε ένα πλάνο η δουλειά τους είναι να το εκτελέσουν. Εγώ παρακολουθώ από κοντά και ενημερώνομαι αλλά δεν επεμβαίνω. Για να επέμβω πρέπει να δω κάτι που δεν μου αρέσει και είναι εκτός πλάνου. Φέτος που με ρωτάς, φαίνεται ότι η προετοιμασία εξελίσσεται καλά. Έχουν γίνει στοχευμένες κινήσεις, υπάρχει οργάνωση. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές. Η οργάνωση είναι καλή και αυτό φαίνεται από έξω γιατί ήμουν στην προετοιμασία. Φυσικά για όλα καθρέφτης είναι το γήπεδο. Σημασία δυστυχώς στο ποδόσφαιρο έχουν τα αποτελέσματα».

 • Ποια είναι η σχέση σας με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ; Ξέρουμε ότι παρακολουθείτε αρκετές προπονήσεις από κοντά.

«Πάω 2-3 φορές την εβδομάδα στην προπόνηση. Έχω καλή σχέση με τους παίκτες. Υπάρχει όμως ιεραρχία. Παίκτες μιλούν με προπονητή, μετά ο προπονητής μιλά με τον τεχνικό διευθυντή, μετά ο τεχνικός διευθυντής με τον διευθυντή ποδοσφαίρου και μετά σε εμένα. Δεν έχω άμεση επαφή με τους παίκτες εκτός αν είναι κάτι που πρέπει να επέμβω εγώ».

 • Με τον εκάστοτε τεχνικό διευθυντή η επικοινωνία είναι καθημερινή λαμβάνοντας μια έκθεση του τι γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα;

«Με τον Τσάβι Ρόκα μιλάμε 2-3 φορές την εβδομάδα. Έχουμε συστηματικά 1 φορά την εβδομάδα συνάντηση όπου με ενημερώνει. Καθημερινά μιλώ με τον Εύμαιο που είναι υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος και είμαι πλήρως ενήμερος για το τι γίνεται στην ομάδα. Πρέπει να είμαι προσεκτικός που επεμβαίνω και πότε».

 • Ένα μήνυμα για τον προπονητή πλέον Νταβίντ Καταλά.

«Ο Νταβίντ είναι δικό μας παιδί, άνθρωπος της ΑΕΚ. Έχει ζήσει την ΑΕΚ σε κακές ποδοσφαιρικές χρονιές και κακές οικονομικές καταστάσεις. Έχει ζήσει την ΑΕΚ ίσως στις καλύτερες της στιγμές με οργάνωση. Ξέρει καλά όλο το Σωματείο και το πρωτάθλημα. Θα πάει καλά ο Νταβίντ, είναι θέμα χρόνου».

 • Πρόεδρε όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, είδαμε τη διοίκηση σας να προβαίνει σε αλλαγές και να μην φοβάται το οικονομικό κομμάτι. Ένα σχόλιο για αυτό.

«Ναι. Είναι ευθύνη δική μας να διαλέξουμε τους σωστούς ανθρώπους. Κάναμε λάθος και από το αποτέλεσμα κρίθηκε πως δεν ήταν κατάλληλοι για την ΑΕΚ και έτσι τους απολύσαμε και δεν διστάσαμε γιατί δεν θέλαμε να χάσουμε την χρονιά. Για εμένα οι βιαστικές κινήσεις είναι λάθος. Όταν βγεις από το πρόγραμμα σου κάνεις ένα λάθος, κάνεις 2ο να διορθώσεις το 1ο κλπ. Οι κινήσεις οι απότομες είναι λανθασμένες».

 • Πρόεδρε πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας σαν πρόεδρο;

«Πρέπει να με κρίνουν οι άλλοι. Είναι μέρος της ζωής μου η ΑΕΚ, είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι Πρόεδρος αυτής της ομάδας. Ο κόσμος έχει προσδοκίες και κάθε χρόνο έχουμε παραπάνω απαιτήσεις. Προσπάθησα και νομίζω τα κατάφερα να μην μπει εμπόδιο στη δουλειά μου. Η ΑΕΚ είναι 1-2 ώρες την ημέρα. Έχουμε καλή δομή και η ΑΕΚ είναι καλά στελεχωμένη. Ο ρόλος μου στην ΑΕΚ είναι για στρατηγικά θέματα. Αν θα κάνουμε την υπέρβαση, αν θα κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή και σχέσεις με άλλα σωματεία, χορηγούς και άλλους αθλητικούς φορείς».

 • Πάμε τώρα και στο θέμα «Αρένα». Ένα μεγάλο σας όνειρο που έγινε πραγματικότητα έτσι;

«Η Αρένα ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος. Αρχικά θέλαμε να μπει το οικονομικό σε σωστή βάση, να φτιάξουμε ομάδα ανταγωνιστική και να φτιάξουμε και υποδομές για το μέλλον. Για να έχεις ανταγωνιστική ομάδα, για να πας καλά στα οικονομικά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό χωρίς να έχεις δικό σου γήπεδο. Ποδοσφαιρικό ελκυστικό γήπεδο που θα βοηθά στα αποτελέσματα. Εμάς επειδή είναι πιο λίγος ο κόσμος μας ένα μικρό γήπεδο δημιουργεί πιο καλή ατμόσφαιρα. Αποδείχτηκε αυτό με τα αποτελέσματα αν εξαιρέσουμε την περσινή σεζόν. Συνεπώς ήταν μια σωστή επιλογή. Χωρίς την Αρένα νομίζω δεν θα πηγαίναμε τόσο καλά».

 • Το έργο αυτό δεν έμεινε στις εξαγγελίες αλλά έγινε πράξη. Πως το πετύχατε αυτό σαν διοίκηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

«Η κουβέντα που λέγαμε τότε στο συμβούλιο ήταν ‘’Πως μπορείς να φας ένα ελέφαντα;’’. Σιγά-σιγά κομμάτι-κομμάτι. Μόνο έτσι θα τα καταφέρεις. Ξέραμε πως ήταν ένα έργο των 15-18 εκατομμυρίων. Εμείς είχαμε άμεσα περίπου 3-4 εκατομμύρια στη διάθεση μας όλοι μαζί. Έτσι είπαμε πως πρέπει να ξεκινήσουμε και να κάνουμε το μίνιμουμ για να παίζουμε μέσα. Χωρίς πολυτέλεια αρχικά στην πρώτη φάση για να παίξουμε μέσα όσο πιο γρήγορα. Η πρώτη φάση μας στοίχισε 5 εκατομμύρια. Είχαμε 3-4, πήραμε από τις μετοχές του κόσμου 1,2 εκατομμύρια και τελείωσε η πρώτη φάση. Μετά όλα έγιναν πιο εύκολα. Συνδράμαμε εμείς περισσότερο, και μας βοήθησε επίσης ο Πρόεδρος, ο ΚΟΑ και άλλοι χορηγοί».

 • Ποια πλάνα υπάρχουν για περαιτέρω αναβάθμιση; Ποια άλλα έργα να περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ;

«Νομίζω στην Αρένα φτάσαμε προς το τέλος. Το γήπεδο έγινε κατηγορίας 4 και μπορούμε να παίζουμε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα. Τα τελευταία έργα που έμειναν στα σκαριά είναι οι δρόμοι και τα πάρκινγκ γύρω από το Στάδιο και μία Μπουτίκ στο γήπεδο. Θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη. Στην πορεία ό,τι άλλο θέλουμε να κάνουμε θα το δούμε. Μπορεί να θέλουμε να στεγάσουμε άλλες κερκίδες. Αν έχουμε λεφτά στο μέλλον θα τα κάνουμε, αν όχι το γήπεδο είναι τελειωμένο όπως είναι».

 • Πρόεδρε αρκετοί λέγανε πως στόχος της διοίκησης είναι να κάνει το γήπεδο κατηγορίας 4 και μετά να δώσει περισσότερα χρήματα στο μπάτζετ. Αυτό ισχύει;

«Όχι κατ’ ανάγκη γιατί από τα έσοδα της Ευρώπης βάλαμε στο γήπεδο και από τα έσοδα του γηπέδου θα βάλουμε στην ομάδα. Έχουμε και άλλα αναπτυξιακά έργα όμως. Ολοκληρώσαμε το κέντρο ακαδημιών στα Δικαστήρια και έχουμε στόχο να κάνουμε άλλα 2-3 γήπεδα φούτσαλ για τα grassroots. Επίσης προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε Γη για να κάνουμε κοντά στην Αρένα ακόμη 2 γήπεδα για να μεταφέρουμε όλες τις ακαδημίες εκεί. Συνεπώς υπάρχουν έργα και πλάνα. Είναι τρία έργα που θέλουμε να ολοκληρώσουμε. Την Αρένα και τους δρόμους, να προσθέσουμε 2-3 γήπεδα φούτσαλ εκεί στο προπονητικό κέντρο ακαδημιών και το τρίτο έργο είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε άλλα 2 γήπεδα για τις ακαδημίες και να είναι όλες μαζί».

 • Τώρα αυτή τη στιγμή ποια χωρητικότητα έχουν οι κερκίδες και πόση τα Box;

«Η χωρητικότητα είναι κοντά στις 7700 και υπολείπονται άλλες 300 θέσεις για να κλείσει στις 8 000 που είναι το όριο της UEFA. Έχουμε την πρόνοια, έχουμε τις καρέκλες και ξέρουμε που πρέπει να μπουν. Όμως αυτό το κατ' εξαίρεση δεν σημαίνει τίποτε. Μπορεί να είναι μόνιμη κατ' εξαίρεση, δεν είναι κάτι που πρέπει αμάν-αμάν να γίνει. Θα κρίνουμε και θα το δούμε».

 • Όσον αφορά το οικονομικό, είστε ικανοποιημένος από τη στήριξη επιφανών φίλων της ομάδας;

«Από τους επιφανείς φίλους της ομάδας είμαι ικανοποιημένος. Έχουν σταθεί δίπλα μου. Τώρα είναι και δύσκολα με τον κορονοϊό όμως μπορώ να πω ότι από την πλειοψηφία είμαι ευχαριστημένος».

 • Σε παλαιότερες δηλώσεις σας είπατε πως η μεγαλύτερη σας απογοήτευση είναι που δεν έρχεται ο κόσμος της ΑΕΚ στο γήπεδο. Στην 1η επίσημη είδαμε το κλίμα να αλλάζει. Σας άφησε έτσι κάποιο διαφορετικό συναίσθημα αυτή η ατμόσφαιρα;

«Ήταν πολύ καλό συναίσθημα. Όμως να ξεκαθαρίσω γιατί αυτή η δήλωση παρεξηγήθηκε από πολλούς. Εγώ είχα πει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τον κόσμο που δεν έρχεται στο γήπεδο. Από την άλλη όμως υπάρχει μια ομάδα ατόμων που πάντα είναι εκεί, απλός κόσμος. Υπάρχει μια άλλη μερίδα που έρχεται στις επιτυχίες και μια άλλη μερίδα οπαδών που είναι της καφετέριας και της κριτικής. Υπήρχαν οι δικαιολογίες πως το ΓΣΖ δεν προσφέρεται. Μετά έλεγαν δεν υπάρχει στέγαστρο. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι σε περίοδο 7 χρόνων έγιναν πράγματα που δεν έγιναν στα προηγούμενα 100 χρόνια. Εμείς βάλαμε λεφτά, φάγαμε ώρες για το γήπεδο. Η πιο μεγάλη ικανοποίηση για εμάς δεν είναι να έρθει ο κόσμος και να δώσει χρήματα. Είναι να έρθει και να στηρίξει την προσπάθεια με την παρουσία του. Οι τιμές είναι ελκυστικές. Έχουμε εξαγγείλει πως όποιος έχει οικονομικό πρόβλημα θα τον βοηθήσουμε για να έρθει στο γήπεδο. Η χαρά μας είναι να πηγαίνει καλά η ομάδα και να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο».

 

 • Είστε ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας;

«Ναι. Υπό τις περιστάσεις. Το μάξιμουμ που φτάσαμε ήταν την πρώτη χρονιά της Αρένας, 2700. Τώρα είμαστε στα 1200 με 1300. Ακόμη μάλιστα η ομάδα δεν άρχισε να παίζει. Είναι και ο κορονοϊός. Αν συγκρίνουμε και με τις πιο μεγάλες πληθυσμιακά ομάδες θεωρώ ότι είμαστε σε καλά επίπεδα».

 • Είδαμε και τις νέες εμφανίσεις να κυκλοφορούν. Πως προέκυψε αυτό το σχέδιο;

«Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων και συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης του Εμπορικού Τμήματος και του Μάρκετινγκ. Είναι καλές οι στολές αλλά αυτά είναι πολυτέλεια. Εμείς θέλουμε να πηγαίνει καλά η ομάδα».

 • Τι πρέπει να γίνει για να πηγαίνει μαζικά ο ΑΕΚτζής στο γήπεδο Πρόεδρε;

«Πρέπει να αποκτήσω δίπλωμα ψυχολογίας για να σου απαντήσω. Δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε».

 • Βλέπουμε και μια νέα ενέργεια, τα παιδιά των Larnaca Union. Ένα σχόλιο για τον Σύνδεσμο αυτό.

«Με προσέγγισαν τα παιδιά, κάναμε 1-2 συναντήσεις και θα τους βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστούν. Μας ενδιαφέρουν οι οργανωμένοι φίλαθλοι. Εμείς πραγματικά δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με οργανωμένους. Ούτε με τους προηγούμενους, ούτε τώρα. Το πρόβλημα ότι αρκετοί από αυτούς δεν μπορούσαν να δεχτούν την κάρτα φιλάθλου. Εμείς είμαστε υποστηρικτές του μέτρου. Επίσης σαν διοίκηση πρέπει να εξυπηρετούμε την μάζα του κόσμου της ΑΕΚ και όχι ένα συγκεκριμένο σύνολο. Δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους. Υπάρχει μια σταθερή θέση για τη βία στα γήπεδα. Με κατηγορούν πως πήρα μια ένθερμη στάση στην κάρτα φιλάθλου. Ναι, έχουμε ένθερμη στάση και θα συνεχίσουμε. Διότι αν δεις από τις κάμερες για παράδειγμα, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα τότε, την ώρα που έπεσε στο γήπεδο η κροτίδα έφυγαν τουλάχιστον 50 οικογένειες από το γήπεδο. Συνεπώς εμάς μας ενδιαφέρει η μάζα. Θέλουμε τους οργανωμένους, ξέρουμε πως δεν είναι εκκλησία αλλά υπάρχουν ορισμένα όρια. Θέλουμε και τις οικογένειες. Είναι το μέλλον μας, οικογένειας, μωρά».

 • Ποια η σχέση σας με τους Προέδρους των άλλων ομάδων;

«Εξαιρετικές. Έχουμε καλές σχέσεις. Κάποτε διαφωνούμε σε λογικά πλαίσια και δεν έχω θέμα με κανένα».

 • Πρόεδρε είδαμε μια γερή οικονομική επένδυση και στο κομμάτι των ακαδημιών. Είστε ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα;

«Θέλει χρόνο. Υπεύθυνος είναι ο Ιωσήφ Φράγκος και μια ομάδα ανθρώπων που τον στηρίζει. Αυξήσαμε το μπάτζετ των ακαδημιών, φτιάξαμε και θα φτιάχνουμε υποδομές αλλά θέλει χρόνο. Θέλουμε να δούμε παιδιά να παίζουν στην πρώτη ομάδα».

 

 • Πρόεδρε με τον κόσμο της ομάδας υπάρχει ένα χάσμα. Προσπαθείτε σαν διοίκηση να το γεφυρώσετε. Ήδη έγιναν και συναντήσεις. Οι πρώτες ενδείξεις σας αφήνουν ικανοποιημένο;

«Με αυτούς που ήρθαν και όσα είπαμε είμαι ικανοποιημένος. Πιστεύω ότι ο κόσμος ρώτησε αυτά που ήθελε, απαντήσαμε και φαντάζομαι οι ίδιοι είναι ικανοποιημένοι αφού τους απαντήσαμε ανοικτά. Αυτοί όμως που κάνουν την πολλή κριτική και χώνονται πίσω από την ανωνυμία, κανένας δεν ήρθε γιατί εγώ δεν άκουσα τις ερωτήσεις που λένε πως έχουν χάσμα για διάφορα θέματα. Δεν είδα κανένα να έρθει για να ρωτήσει και να τους απαντήσω».

 • Αρκετοί σημειώνουν πως η μυστικοπάθεια σε θέματα τραυματισμών δεν βοηθά στο κομμάτι της επικοινωνίας. Ποια η θέση σας;

«Αυτή είναι διαχρονική θέση του τεχνικού επιτελείου. Το συζήτησα πολλές φορές μαζί τους αλλά δεν θέλουν να λένε ποιοι παίκτες απουσιάζουν κυρίως για λόγους τακτικής. Εγώ σέβομαι την απόφαση τους και δεν βλέπω καμία πλευρά λάθος. Ο κόσμος θέλει να ξέρει τα πάντα και αυτό δεν είναι εύκολο, θέλει προσοχή. Εμείς πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να ζυγίσουμε όλα τα δεδομένα, που ο κόσμος δεν ξέρει. Και δεν μπορούμε να του τα πούμε. Για αυτό αν κάνεις κριτική και δεν ξέρεις όλα τα δεδομένα κάποιες φορές είσαι λάθος».

 • Δηλώσατε πως 1-2 φορές σκεφτήκατε την παραίτηση. Τι σας κράτησε τελικά τότε στο πόστο σας;

«Μια φορά το σκέφτηκα και ο λόγος ήταν γιατί απειλούσαν την οικογένεια μου όταν η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Ένιωσα τότε μεγάλη αχαριστία. Συμπεριφέρθηκαν λες και η ΑΕΚ έπαιρνε κάθε χρόνο πρωτάθλημα πριν από εμάς και ήρθαμε εμείς και την καταστρέψαμε. Ενώ είναι το αντίθετο. Επί διοίκησης μας τερματίσαμε 4 συνεχόμενες χρονιές στην 2η θέση, διεκδικούσαμε πρωτάθλημα. Αυτά είναι μεγάλη αλλαγή στην ΑΕΚ. Δεν μπορεί να νομίζει ο κόσμος ότι από την μια μέρα στην άλλη θα είσαι πάντα εκεί. Ναι έγιναν λάθη, αλλά η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Ήμουν δυσαρεστημένος τότε δεν σκέφτηκα να φύγω. Όταν σκεφτώ να παραιτηθώ θα παραιτηθώ αμέσως. Είμαι αποφασιστικός, όταν βλέπω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει θα αλλάξει. Δεν έθεσα χρονοδιάγραμμα. Μια φάση θα φύγω εγώ και θα έρθει άλλος. Η ΑΕΚ είναι εκεί για πάντα. Ουδείς αναντικατάστατος».

 • Πρόεδρε τολμώ να πω ότι αυτό που σου απέμεινε είναι να πάρεις το πρωτάθλημα! Το σχόλιο σου για αυτό.

«Θα με ευχαριστούσε να έπαιρνε ένα πρωτάθλημα αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Το αξίζαμε σε 2-3 χρονιές αλλά οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Για εμένα η πιο μεγάλη ευχαρίστηση είναι να έρχεται κόσμος στο γήπεδο. Σιγά σιγά θα έρθουν όλα».

 • Για το επίπεδο της διαιτησίας μας τι έχετε να πείτε; Μπήκε και το VAR στη ζωή μας.

«Τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν είχαμε πρόβλημα με τη διαιτησία. Είχαμε στα πρώτα χρόνια της θητείας μου. Εγώ πιστεύω ότι το επίπεδο είναι σε πιο καλό σημείο. Γίνονται προσπάθειες από την ΚΟΠ και δεν είναι εύκολο να τα αλλάξεις όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Η κίνηση για ξένους με βρίσκει αντίθετο εμένα. Με το VAR θα είναι καλύτερα τα πράγματα, παίζει ρόλο και η συμπεριφορά η δική μας. Όταν χάσεις ο πιο εύκολος να φταίξει είναι η διαιτησία. Να είμαστε πιο συγκρατημένοι και να διορθώσουμε την κατάσταση».

 • Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΚ στο επερχόμενο πρωτάθλημα Πρόεδρε;

«Όσο με βλέπετε εμένα εδώ οι στόχοι θα είναι πρωταγωνιστικοί».

 • - Πρόεδρε ποιο θεωρείτε ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος σας στη μέχρι τώρα πορεία σας σαν Πρόεδρος της ΑΕΚ;

«Έχω 3-4 μεγάλα λάθη. Αν τα κατονομάσω θα πλήξω επαγγελματικά τους ανθρώπους και θα τα αφήσω για εμένα. Έγιναν λάθη και κάνω την αυτοκριτική μου».

 • - Ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη σας στιγμή σαν Πρόεδρος της ομάδας και ποια η πιο δύσκολη;

«Η πιο καλή ήταν το παιχνίδι με την Τρέντσιν το 3-0. 5 χιλιάδες δικοί μας οπαδοί και μπήκαμε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το κύπελλο, το σούπερ καπ αλλά και πολλά άλλα ματς. Η πιο κακή στιγμή ήταν που χάσαμε το 2014-2015 και 2015-2016 το πρωτάθλημα ενώ ίσως είχαμε την καλύτερη ομάδα».

 • Γνωρίζουμε πως είστε λάτρης της ιστιοπλοΐας. Πως προέκυψε αυτό;

«Είναι το κύριο μου άθλημα. Σε όλη μου τη ζωή ασχολούμουν με τα θαλάσσια σπορ. Είναι ένα άθλημα που ήταν στην οικογένεια μου. Οι δύο θείοι μου πήγαν Ολυμπιακούς Αγώνες στη Μόσχα. Πήγα και εγώ μετά από 8 χρόνια. Δυστυχώς δεν έφτασα να μάθω στα παιδιά μου».

 • Πως ήταν η εμπειρία σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πρόεδρε;

«Μόνο που θα συμμετάσχεις είναι το αποκορύφωμα. Είναι λυπηρό φέτος που δεν είχε κόσμο στη τελετή έναρξης, είναι η πιο μεγάλη στιγμή. Ελπίζω να πάνε ξανά και να τη ζήσουν. Σε βοηθά σαν άνθρωπο. Το βάζεις στο βιογραφικό σου, σημαίνει κάτι έκανες σωστά για να πας. Να είσαι μεθοδικός και οργανωμένος. Να μην παρασύρεσαι από άλλα πράγματα. Εμένα με βοήθησε πολύ».

 • Ένα σχόλιο για τον Παύλο Κοντίδη αφού γνωρίζουμε ότι είδατε την πορεία του στους Ολυμπιακούς, χωρίς να μειώνουμε βέβαια και τα υπόλοιπα παιδιά.

«Μιλώντας για τον Παύλο δεν σημαίνει ότι αδικούμε τους άλλους. Είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που έβγαλε η Κύπρος. Πήρε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς. Αρκετοί νομίζουν ότι επειδή πήρε αργυρό στο Λονδίνο σημαίνει ότι θα πάρει το χρυσό. Δεν είναι τόσο εύκολο. Έχεις 10-15 ισάξιους αντιπάλους. Είναι ανταγωνιστικοί. Είδα όλες τις κούρσες του Παύλου φέτος, νομίζω ότι αδικήθηκε με την κούρσα που ακυρώθηκε. Αν ο Παύλος καταγόταν από μια μεγάλη χώρα δεν θα ήταν εύκολο να τον ακυρώσουν. Μετά από αυτή την κούρσα στην επόμενη ήρθε 6ος, ένα καλό αποτέλεσμα. Έδειξε ψυχολογικές δυνάμεις, αλλά πιστεύω τον επηρέασε. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για το Χρυσό. Τελείωσε και ήταν πρώτος πριν ακυρωθεί. Ήταν η χρονιά του για το χρυσό όμως η 4η θέση είναι μεγάλη επιτυχία, εξαιρετικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για κάποιον από την Κύπρο. Ανταγωνίζεται εκεί με τον Αυστραλό που εκεί μπορεί να υπάρχουν άλλοι 50 στην Αυστραλία που είναι στο ίδιο επίπεδο».

 • Πρόσφατα τιμήθηκε η οικογένεια σας για τη συμμετοχή με τα χρώματα της Κύπρου από το 1980 και μετά σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τρείς Αθλητές. Πως νιώθετε για αυτό;

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Είμαστε μέλη στην Επιτροπή Κυπριακής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι και η οικογένεια Φωτιάδη με τρία μέλη. Και εμείς με τρία μέλη. Το 1980 οι δύο θείοι μου και εγώ το 1988. Είναι μεγάλη τιμή που μας σκέφτηκαν».

 • Πρόεδρε να φανταστώ ότι η θάλασσα σας ηρεμεί;

«Ναι. Πηγαίνω ολόχρονα και καθημερινά. Είμαστε μια παρέα 4-5 άτομα που πάμε καθημερινά».

 • Ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ Πρόεδρε.

«Ο κόσμος της ΑΕΚ να έχει υπομονή και να πιστέψει πως εμείς κάνουμε το παν για να ανεβάσουμε την ομάδα. Πολλές αποφάσεις μπορεί ο κόσμος να τις βλέπει διαφορετικά αλλά δεν ξέρει τα δεδομένα, δεν μπορεί να τα ξέρει. Υπομονή, εμείς είμαστε εκεί και προσπαθούμε για το καλό της ΑΕΚ».

Συνέντευξη στον Γιώργο Λεωνίδου και το Sportime
696